Artikler

Stine Grubbe: ”Når man arbejder med detailbranchen, er Formland et must”

arrow_backTil oversigten

16. januar 2023

Der er nogle mennesker, som er en fast del af Formland. På samme måde som et inspirerende Greenhouse, designtalenter på Creators Community og inspirerende talks på Speak Up-scenen. Stine Grubbe er en af den slags mennesker. Hun og Formland har en lang fælles historie. Tilbage i 1990 besøgte hun for første gang messen, da hun var i lære som farvehandler. Efter en afstikker til andre brancher vendte hun tilbage til detailbranchen omkring 2008. Det betød også, at Formland igen blev til to faste kryds i Stine Grubbes årskalender – et for Spring-messen og et for Autumn-messen.

”Når man arbejder med detailbranchen, er Formland et must – både som inspiration, men også for at støtte op om de initiativer af den slags, vi har i landet. Det gælder, uanset om man arbejder bagom messen eller kommer som besøgende. Generelt er det vigtigt for branchen, at vi har Formland, for messen sætter Danmark på verdenskortet som designnation,” siger Stine Grubbe, der er detailhandels- og visual merchandising-ekspert.

Hendes nuværende rolle på Formland har sin begyndelse for otte år siden, da hun for alvor blev involveret i messen. Det startede med et foredrag på Speak Up-scenen. Et foredrag blev til flere, og Stine Grubbe og Formland blev fortrolige med hinanden. Under tidligere projektleder på Formland, Mai-Britt Risvig Flyvholm, blev Stine Grubbe ambassadør for Formland. Som ambassadør er man med til at synliggøre messen udadtil og deltager på udvalgs- og evalueringsmøder med messearrangørerne, så Formland altid kan blive bedre.


Høj i flere dage

På Formland Autumn 2022 blev detailhandelseksperten ansvarlig for den nye zone: Concept Zone. Det var en slags trendzone for konceptudvikling kombineret med mini-workshops i visual merchandising.

”Det var vel en slags testområde, da det var første gang, men der blev taget godt imod området,” fortæller Stine Grubbe, der blev overrasket over, hvor lærerig processen var for en garvet visual merchandiser som hende selv.

Det var første gang, at Stine Grubbe var med som udstiller på messen, og hun fortæller, at hun følte sig helt høj i flere dage efter oplevelsen.

”Vi ses på Formland”
Til daglig driver Stine Grubbe en solovirksomhed, så det er ikke hver dag, at hun udvider netværket og møder folk med samme interesser som hende selv.

”Det er fedt at være en del af det fællesskab, der er omkring messen. Det er fedt at være en del af teamet – både med de øvrige udstillere og Formland-arrangørerne. Formland er et fællesskab, hvor alle mere eller mindre er i samme båd,” siger Stine Grubbe og fortsætter:

”For mig personligt er messen særligt dejlig, da jeg til daglig kører en virksomhed på egen hånd, så i hverdagene har jeg for travlt til netværksmøder og kaffedates. Derfor slutter jeg mange af mine samtaler med at sige: ’vi ses på Formland’, for der ved jeg, at vi ses.”

keyboard_arrow_up