Artikler

Formland gentager cirkulær succes

arrow_backTil oversigten

11. august 2023

Udstillingen Circular Formland Days, der første gang kunne opleves under Formland Spring i januar i år, vender tilbage, når Formland Autumn finder sted i MCH Messecenter Herning 20.-22. august 2023. Blandt udstillerne er forventningsglæden stor, og de besøgende kan se frem til at opleve stribevis af nye, bæredygtige designs.

19 virksomheder med fokus på bæredygtighed og cirkularitet udgør udstillerfeltet på Circular Formland Days, der byder på et væld af spændende nye produkter inden for design, interiør, mode og livsstil. Blandt udstillerne finder man Design Rocket, der tidligere har været en del af Formlands Creators Community og alle dage har arbejdet med bæredygtighed.

- Vi er så stolte over at være en del af Circular Formland Days, for bæredygtighed har været i vores DNA, siden vi startede, og det er dejligt at se, at branchen begynder at tage mere ansvar. Vi kan ikke blive ved med at producere og smide væk eller lukke øjnene for, hvordan tingene bliver produceret, og hvad der sker med dem efterfølgende, lyder det fra designer og stifter af Design Rocket Lena Vilstrup-Sørensen, der sætter lidt ord på, hvordan hun og hendes virksomhed arbejder med bæredygtighed:

- Vi vælger bæredygtige materialer fra Europa og producerer i Danmark - og kun on demand. Alle rester og afskæringer bliver gemt og brugt til andre produkter. Hvis muligt er vores designs flatpacked, og vi tilbyder take back, så produkterne kan leve så længe som overhovedet muligt.

Lena Vilstrup-Sørensen fortæller videre, at de besøgende på Formland kan forvente friske farver og kreativitet på Design Rockets stand, og at virksomheden i år har skruet op for dens fokus på piktogrammer til skoler og institutioner.

Et produkt til én af menneskets vigtigste beskæftigelser
Også hos Njordrum, der ligeledes udstiller på Circular Formland Days, er fokusset på bæredygtighed og cirkularitet til at tage og føle på. Faktisk mener virksomheden, at disse parametre i endnu højere grad bør være "license to operate" uanset branche, service og produkt.

Med sig bringer Njordrum blandt andet et dyne- og pudesæt skabt i samarbejde med DanishDown / Re:Down by Naturtex, hvor der i produktionen er anvendt 100% genbrugsdun.

- Dunene stammer fra dyner, puder, dunjakker og lignende og upcycles på fabrikken i Ungarn - en fabrik, der har alle de førende certificeringer for både bæredygtig og miljøvenlig produktion i en lukket, cirkulær proces. Vi tilbyder take back og sikrer derved, at materialerne indgår i en cirkulær produktion. Sættet er seneste tilføjelse til Njordrums kollektion og skabt med ønsket om at kunne supplere vores præfabrikerede, modulære træhuskoncept med et højkvalitetsprodukt til én af menneskets vigtigste beskæftigelser, nemlig søvn, fortæller designansvarlig i Njordrum Lars Vejen, der er meget begejstret for, at Formland med Circular Formland Days er med til at øge opmærksomheden på denne slags produkter:

- Det er jo produkter, der fjerner sig fra brugen af kunstige materialer, og som noget helt naturligt kan indgå i cirkulære processer ved eksempelvis at give brugeren muligheden for at kunne tilbagelevere produkterne efter endt brug.

Inspiration til branchens mindset
I den nationale erhvervsklynge Lifestyle & Design Cluster, der er medarrangør af Circular Formland Days, glæder man sig over messens fortsatte fokus på bæredygtighed og cirkularitet.

- Vi finder det vigtigt, at udstillerne på Circular Formland Days kan inspirere branchens mindset i en mere cirkulær retning ved at begrænse eller omlægge ressourceforbruget i deres produktion. Det er glædeligt, at så mange modige virksomheder tager større og mindre skridt - i den rigtige retning, konstaterer projektleder i Lifestyle & Design Cluster Maria Hørmann.

Også projektleder i MCH A/S Flemming Andersen jubler over den fortsatte opbakning til konceptet.

- Tilslutningen vidner om, at vi med Circular Formland Days følger med tiden og afspejler den verden, vi er en del af, og det er af stor vigtighed for os. Fælles for de udstillende brands er, at de alle er udvalgt ud fra en række kriterier om cirkularitet, der skal være med til at inspirere branchen til i højere grad at tænke cirkulært som led i en grønnere fremtid, forklarer Flemming Andersen.

Circular Formland Days byder foruden udstilling på guidede ture rundt til udstillerne, der fortæller om deres arbejde med bæredygtighed og cirkularitet.

Formland Autumn 2023 finder sted i MCH Messecenter Herning 20.-22. august 2023.


Udstillerne på Circular Formland Days
• Birdie
• Denwood by HORN
• Design Rocket
• Hansen Textile
• Hemp Copenhagen Co.
• Lübech Living
• MiCollect
• Målbar
• Naturam
• Njordrum LIVING
• Noeje
• Papirværk
• ReCollector
• Relife Studio
• Rug Solid Denmark
• Underflod
• WeDoWood

keyboard_arrow_up