Program spækket med inspiration

På Formland tilbyder vi et bredt udvalg af aktiviteter, der holder dig opdateret på udviklingen, giver dig ny viden og inspiration. 

oplevelser på formland

kreative aktiviteter

underholdene debatter og talks på speak up

forskellige guidede tours i inspirerende områder

Greenhouse - Hal K

Kl. 11.00 – 11.30 | Walk and talk i et spirende univers

Kom på walk and talk med Alberte Hammer i et blomstrende univers. Alberte har designet sæsonens Greenhouse, ud fra GASA GROUP's lifestyle segmenter, The Caregiver, The Melancholy, The Silent og The Fascinated. Hør om hendes tanker bag, processen og visuelle lækkerier. 

Kom på en sanselig rundtur i et inspirernede univers - og fordyb dig i tendenserne for de kommende sæsoner, mens Alberte guider dig på rejsen. 

Alberte Hammer, Florist

Trendzonen - Hal D

Kl. 11.30 – 12.00 | Trendtalk - The Element of Living

Kom helt tæt på tankerne bag sæsonens trendzone Grounded - The Element of Living.
Få indblik I tilblivelsen og bliv inspireret når Studie Flyhelsted fortæller. 

Circular Formland Days - Hal J2

Kl. 14.00 – 15.00 | Circular Formland Days - Guidet tur i udstillingen

I forbindelse med den kuraterede udstilling, der sætter fokus på cirkulære livsstilsprodukter, afvikles dagligt guidede ture rundt til alle deltagerne.

Kom med og bliv inspireret af de udstillende brands, når de fortæller om deres cirkulære arbejde.

Salon d'Amour - Hal H

11.00 – 12.30 | Kærlighed til simpelt håndværk

Workshop med craft psykologi ekspert og ejer af Simpelt Håndværk, Birgitte Kastrup

Tilmeld dig workshop

Log ind og find tilmelding under fanen 'tilkøb'.
Er der er ikke flere ledige pladser, kan du komme på venteliste her
Maks 12 deltagere

Lær at sy en lille enkel lædertaske, som kan bruges i mange år frem.

11.00 – 11.15

Salon talk - Birgitte Kastrup, fortæller indlevende om Craft Psykologi.

11.15 – 12.00

Læder workshop

12.00 – 12.30

Efter salonen er der mulighed for at få simple råd og vejledning til at tage bedre billeder til SoMe med udgangspunkt i det færdige læderprodukt. Mød den prisvindende fotograf Liv M. Kastrup, Birgitte Kastrups datter, der vil afholde en mini salon om fotografi.

På salonen får du mulighed for at høre om det helt simple håndværk. Her får du også muligheden for at sætte dig og sy en lille, lækker og enkel lædertaske, som kan bruges til alt muligt i mange år frem. Kom og læg hovedet på hylden for en stund og få hænderne op af lommerne.

Du får bogen Craft Psykologi - Sundhedsfremmende effekter ved håndarbejde og håndværk med hjem helt gratis. Bogen er skrevet af Anne Kirketerp, der er kunsthåndværker, håndarbejdslærer, psykolog og Ph.d. 

Meningsfuld selvforglemmelse med Simpelt Håndværk

Birgitte Kastrup vil fortælle om, hvorfor det er så vigtigt at have en passion og hobby, som du elsker at dyrke og, hvorfor det er vigtigt at bruge tid på det.  Det kræver ingen forudsætninger at deltage - alle kan være med! Og du kommer hjem med et lille stykke håndværk, du selv har syet.

Efter en lang karriere hvor ledelse har været omdrejningspunktet startede Birgitte Kastrup for 4 år siden Simpelt Håndværk. Birgittes mission er at vise hvor enkelt håndværk kan være. At du ikke behøver masser af værktøj og mange års træning for at lave brugbare produkter. Jeg arbejder med foredrag, heldagsworkshops og kurser - dels fra mit værksted ved Sorø Sø og på skoler, højskoler og lignende rundt i landet.

Min passion er læder. Gennem dette håndværk og materiale oplever jeg glæde, nydelse, og ikke mindst meningsfyldt selvforglemmelse. At skabe noget med mine hænder, er for mig en del af fundamentet for et godt helbred og et meningsfuldt liv. Det er en stor tilfredsstillelse at skabe produkter som er enkle, simple og som kan holde i mange år frem. Og det kan læder. 

Den passion deler jeg ud gennem Simpelt Håndværk.

Du får bogen Craft Psykologi - Sundhedsfremmende effekter ved håndarbejde og håndværk med hjem helt gratis.

En dybdegående bog som særligt fokuserer på Craft-aktiviteter, og hvordan man kan bruge Craft professionelt. Bogen er en grundbog i craft-psykologi til alle med interesse for håndarbejde, håndværk og trivsel, både professionelt og privat. Den viser, hvorfor craft ikke blot er meningsfuldt og dejligt at udføre, men også har en lang række gavnlige fysiske og psykologiske effekter.

14.00 – 15.00 | Paper Love - Kærlighed til papir

Workshop med designer og plantekunstner Pernille Folcarelli

Tilmeld dig workshop

Log ind og find tilmelding under fanen 'tilkøb'.
Er der ikke flere ledige pladser, kan du komme på venteliste her

Maks 12 deltagere

Paper Love salon & workshop - Lær at folde unikke stjerner af pergamentpapir med Pernille Folcarelli.

Deltag i papir-salon, hvor Pernille Folcarelli vil lære dig at folde forskellige former for papirstjerner, som du kan bruge som dekoration til vinduer, grene og juletræer eller på gavepakker, som bordpynt eller pynt på årets jule- eller kransekage. Teknikken er enkel, og alle kan være med. Du får de færdige papirstjerner med hjem.

Pernille Folcarelli er designer og plantekunstner, og mange vil kende hende for hendes botaniske tryk på papir og tekstiler. Pernille har en stor kærlighed til papir og hun benytter derfor nøje udvalgte papirkvaliteter til sine unikke plantetryk. Men sideløbende med de botaniske billeder har Pernille også dyrket papirfoldning. Og gerne med rester af papir fra hendes værksted eller med pergamentpapir og madpapir fra køkkenskuffen.

”Jeg har altid elsket at arbejde med papir, og for snart en del år siden startede jeg med at folde i papir sammen med mine børn. Siden da er det blevet til mange flere folderier. Faktisk så mange, at jeg har leveret julepynt til et par enkelte butikker de seneste år.” fortæller Pernille Folcarelli.

”At folde enkle stjerner og figurer er for mig en skøn form for afstressende meditativ tilstand, hvor jeg oplever ro, nærvær og fordybelse. Det er en stor glæde at se tingene vokse ud af hænderne, og at skabe noget smukt af helt enkle materialer.”

Papirfoldning er en gammel teknik, der oprindelig stammer fra Kina. Men det er i Japan at papirfoldning - også kendt som origami - udviklede sig til en kunstform og som en del af den traditionelle dagligdag, hvor papirfoldning har haft både ceremonielle og pædagogiske formål.

På salonen vil Pernille fortælle om sit arbejde med papiret – både som grundlag for hendes tryk, og som et materiale man kan arbejde med til dekorationer og små unikke papirværker. Du vil blive guidet gennem en afslappende papirfoldning og lære teknikker, som du selv kan arbejde videre med derhjemme.

Om Pernille Folcarelli

Pernille er uddannet designer på Kunstakademiets Designskole i
København. Hun ønsker med sine værker og sit arbejde at vække en autentisk
glæde ved håndværket og naturen og gøre os bevidste om dens enkle skønhed. Siden 2013 har Pernille solgt sine kunsttryk og sine designs i udvalgte gallerier og
interiørbutikker verden over.

Se mere på www.pernillefolcarelli.dk eller besøg hendes stand i hal H.

Eventkøkkenet - Hal M

Kl. 12.30 - 13.00 | Gin Hass – Danskernes favorit drink

Den populære drink Gin Hass har fundet sin vej til danskernes hjerter. Se med når vi udforsker dens unikke blanding af gin, friskpresset 
citronsaft og lemon sodavand og tager jer med på en rejse gennem dens historie. 
Der er mulighed for at smage på flere variationer, hvor vi har leget lidt med ingredienserne, for at vise hvordan man kan tilpasse den til 
forskellige smagspræferencer. 
Få tips og tricks til hvordan du laver den perfekte Gin Hass derhjemme.

V/Mixology

Kl. 13:30 - 14:00 | 4 Types of spritz / Året sommer spritz

Velkommen til vores præsentation og smagning: "4 Types of Spritz / Årets Sommer Spritz".
Vi udforsker den fantastiske verden af spritz cocktails. En verden som ha fanget forbrugerens opmærksomhed.
For danskerne er sommeren blevet kendt som spritz-sæson, og denne sommer er ingen undtagelse.
Vi går i dybden med fire af de mest trendy og populære spritz-variationer, som har formået at skabe en særlig røre i drinksscenen i år, og kigger
ind i de unikke ingredienser, de individuelle smagsprofiler, og hvordan du kan genskabe dem derhjemme for at tilføje lidt ekstra gnist 
til dine sommerfester. 

V/Mixology

Speak Up - Hal L

Kl. 10.00 – 10.30 | Køb rigtigt ind til sæsonen – AW 23/24

Med pej gruppens kommercielle trends og farver til sæsonen klædes du godt på til at vælge de rigtige produkter i de rigtige farver. Foredraget indeholder blandt andet moodboards, farvekombinationer og konkrete anbefalinger til design og indkøb. 

Mette Lykkegaard From, trendredaktør, pej gruppen

Kl. 11.00 – 11.30 | Plante- og blomstertrends til 2024

Få en præsentation af indholdet i den unikke plantetrendrapport ’pej greenery’, der indeholder fire trendtemaer til 2024 + et juletema. For alle fem temaer får du Pantone-referencer, plante- og blomsternavne, mood-inspiration samt forslag til styling. Seminaret dækker også generel opdatering på tidsånd og forbrugeradfærd samt en status på branchen.

Mette Lykkegaard From, trendredaktør, pej gruppen

Kl. 13.00 – 13.30 | Når nøjsomhed bliver trendy

Det forbrugsbaserede system har ført til både miljømæssige og psykologiske skader. I 2023 søges alternativer i lyset af økonomiske udfordringer og miljøkriser. Målet er en bæredygtig, meningsfuld tilværelse med større frihed og sikkerhed. Brands har en vigtig rolle i denne transformation ved at støtte bæredygtige valg og fremme ansvarligt forbrug. Havas' undersøgelse af 13.000 individer i 30 markeder giver indblik i dette skift, som vil blive præsenteret i foredraget.          

Christie Nielsen, Intelligence Director, Havas Danmark

AFLYST PGA. SYGDOM: Kl. 14.00 – 14.30 | Få kunderne og medarbejderne med på den bæredygtige bølge

Alt for ofte bliver bæredygtighed kun forbundet med ESG-rapportering og andre tunge tekniske termer. Men bæredygtighed er også et redskab til at skabe innovation, trivsel og vækst. Med nye undersøgelser af, hvad der motiverer og begrænser danskerne til bæredygtig udvikling, giver Julie anbefalinger og eksempler på, hvordan man kan udvikle produkter og kommunikation, der er relevant for målgruppen. Hun giver også status på den bæredygtige agenda i virksomheder ud fra en spørgerunde blandt 200 topledere.

Julie Daugaard, Executive Strategy & Growth Director hos Dentsu

OPLEV I STEDET: Kl. 14.00 – 14.30 | Nordisk outdoor

Danskerne har for alvor taget outdoor trenden til sig. Da forbruget gik ned under finanskrisen, gik vores interesse for naturen bare op. Under corona pandemien hvor vi ikke kunne rejse, gik vi i stedet på opdagelse i vores egen natur. Nu hitter shelters, glamping og naturvandring som aldrig før. Markedet for outdoor er vokset eksplosivt over de seneste år, og noget der før var en niche for hardcore naturelskere, er i dag blevet en livsstil for rigtig mange danskere.

Mads Arlien-Søborg, livsstilsekspert og foredragsholder

Kl. 15.00 – 15.30 | Trend Update

En opdatering på de største forskydninger af trends og forbrug i en brydningstid, hvor ord som ‘permacrisis’ og ‘vibecession’ sætter dagsordenen. Med udgangspunkt i samlet forståelse af megatrends, samt den spritnye udgivelse ‘Retail Mega Mag 2’ gives en samlet forståelse af tidsånd, trends og forbrug frem mod 2025.

Louise Byg Kongsholm, trendforsker, pej gruppen

keyboard_arrow_up