Se programmet for søndag 

Få besked om nye aktiviteter

Program Søndag

Kig forbi Greenhouse og få et spirende minde med hjem. 

Du kan hele dagen gå ned og få jord under neglene, plante dit eget lille skud i en fin lerkrukke - som du kan tage med dig hjem og se spire.

Vi glæder os til at byde foråret velkommen, i det skønneste flor sammen med dig!

Speak Up | 10.00 – 10.30 | Køb rigtigt ind til den kommende sæsonen spring/summer 23

Med pej gruppens kommercielle trends og farver til sæsonen klædes du godt på til at vælge de rigtige produkter i de rigtige farver. Foredraget indeholder blandt andet moodboards, farvekombinationer og konkrete anbefalinger til design og indkøb. 

Mette Lykkegaard From, trendredaktør hos pej gruppen

Kunst Pause | 10.00–11.00 | Kunsten at piske matcha te

Workshop med Emma Martiny

Der er ikke flere ledige pladser, kom på venteliste her
Maks 12 deltagere

MATCHA TE SEROMONI – kom lær og smag den grønne japanske te Matcha. Mød Emma Martiny der vil vise hvordan man pisker en Matcha te på den helt korrekte måde.

*De 12 deltagere i workshoppen får Emma Martiny´s nye og meget eftertragtede Calm Matcha keramikkop, med hjem – helt gratis ( værdi kr. 299,00).

Emma Martiny´s introduktion til matcha kom via hendes store interesse for ernæring og velvære og på grund af teens sundhedsfordele.

Emma lærte dog hurtigt at holde af det lille ritual, det er, når hun laver den daglige kop matcha. Det er ikke en fuld traditionel te ceremoni deltagerne introduceres til, men en kort pause på travl messedag, der giver mulighed for at stoppe op, at være stille og bruge sine sanser.   

Det første MARTINYs produkt var den økologiske cermonial grade matcha.

Matcha er japansk grøn te i pulverform, som traditionelt er blevet serveret til te ceremonier, der har været en integreret del af japansk kultur i århundrede. Her er det at servere te en kunstform og åndelig disciplin, hvor man ligesom ved meditation fokuserer på at være tilstede i nuet.  

Om Emma Martiny

Emma Martiny er kommunikationsuddannet på DMJX, startede som blogger, influencer og kogebogsforfatter - stifter af MARTINYs. Hun har i en årrække levet af at inspirere til mad og livsstil på hendes sociale medier.

I 2021 grundlagde Emma det danske livsstilsbrand MARTINYs, hvis mission er at skabe mere hverdagsvelvære gennem næring, bevægelse og egenomsorg. Produkterne skaber skønhed og sundhed indefra og ud. Med naturlige ingredienser og kærlige ritualer, som plejer og nærer. Hun bliver inspireret af gamle traditioner og ritualer, og fortolker dem, så de kan bringe velvære ind i vores moderne hverdag.

Se mere om udstillingsområdet Circurlar Formland Days her

Speak Up | 11.00 – 11.30 | Er du klar til det, som tiden kræver?

Teknologisk evolution, kunstig intelligens og maskinlæring. Tiden er fyldt med forandringer, der kalder på, at vi forholder os til forholdet mellem menneske og maskine. Tænk bare på, hvilken anstrengelse det kan være at lade mobiltelefonen ligge. Det er her, kreativitet er nøglen. Maskiner og robotter vil langsomt, men sikkert overtage dele af de opgaver, vi mennesker løser i dag, men vi må bruge vores kreativitet til at gentænke vores samfund, få nye ideer og finde veje til menneskelig trivsel og planetens overlevelse.

I dette foredrag åbner Lene Tanggaard for kreativitetens boks og tager os med på opdagelse i den kreativitet, som fremtiden kalder på.

Lene Tanggaard, cand.psych., ph.d., professor og rektor for Designskolen Kolding

Vil du høre mere om tankerne bag trendzonen og vores arbejde med at skabe området. Kig forbi til en tur gennem universet Colors - a living network.

Speak Up | 13.00 – 13.30 | Megatrends du skal kende

Trends og forbrugeradfærd i en verdensomspændende krise er forvirrende og kompleks, men med de rigtige metoder og værktøjer er det muligt at afkode og forstå det.
Med et overblik over de mest effektive trendmodeller, de største drivere for trends og forviklingerne i forbrugerens dybeste behov er det muligt at forudsige fremtiden – både på kort og lang sigt.

Trendforsker Louise Byg Kongsholm vil invitere dig ind i trendens verden og forklare, hvordan du selv kan forudsige fremtiden.

Louise Byg Kongsholm, trendforsker og ejer af pej gruppen

Kunst Pause | 13.00–14.00 | Kunsten at fermentere

Workshop med Ditte Ingemann & Gitte Christensen

Der er ikke flere ledige pladser, kom på venteliste her
Maks 12 deltagere

Deltag i en lærerige WORKSHOP med Kogebogsforfatter Ditte Ingemann og Stylist Gitte Christensen. Workshoppen afholdes sammen med stylist Gitte Christensen, der løbende vil fortælle om kunsten at style og om kunsten at vælge farver og regi til Ditte Ingemanns sprit nye kogebog: KUNSTEN AT FERMENTERE.

*De 12 tilmelde på workshoppen får Ditte Ingemanns nye bog: KUNSTEN AT FREMENTERE med hjem ganske GRATIS (værdi kr. 249,95).

Ditte Ingemann er en af Danmarks dygtigste inden for KUNSTEN AT FERMENTERE. Du kommer til at lære at frembringe fermenterede herligheder og selvfølgelig får du det glas ”Kraut” med hjem – som du selv har hakket og snittet.

Kom og møde den brand dygtige stylist Gitte Christensen, der løbende vil fortælle om kunsten at sætte stilen, under Ditte Ingemanns fermenterings workshop. Gitte indvier deltagerne i hvordan hun behersker kunsten at style, vælger farver og regi til fx Ditte Ingemanns sprit nye kogebog: KUNSTEN AT FERMENTERE.

Om Gitte Christensen

Gitte Christensen, MOOD Designer, interiørstylist og konceptudvikler. Hun har arbejdet med interiørtrends, indretning og farver gennem de sidste 12 år, og før det med design og trends i modebranchen.

Om Ditte Ingemann

Ditte Ingemann har en baggrund som bachelor i ernæring og sundhed. Hun har styrket hendes interesse og viden indenfor bl.a. fødevarer, formidling og madlavning igennem mange år.  Du kender sikkert Ditte fra hendes personlige og vildt populære blog, The Food Club. Udover den faglige baggrund,  har hun en stor passion og kærlighed for gode råvarer og smag, men også for det visuelle og æstetiske i forhold til mad og fotografering.

Ditte bor i København, og arbejder som selvstændig madstylist, fotograf, madskribent og kogebogsforfatter OG så elsker hun at fermentere.

Workshop med Trine Runge Jessen fra broderist.

Kaste dig ud i brodering sammen med Trine, som vil dele sin glæde ved det anderledes broderi med jer. 

Vi håber du har lyst til at komme og sy skævt sammen med Trine og få ild i nålen.

Fantombryg som holder til på stand F5336, giver dig mulighed for at smage deres 6 økologiske specialøl som du har mulighed for at give dit helt eget design.

Fantombryg giver alle mulighed for at få deres helt egen unikke specialøl med din egen øl etiket uden lang ventetid og dyre omkostninger. Kom forbi og få en smagsprøve.

Greenhouse | 13.30-14.00 | Demonstration med Rebecca Coretto - Klitlandskab

Bliv inspireret af Rebecca Coretto, når hun åbner demonstrationerne i Greenhouse.

Glæd dig til en demo, hvor nøgleordet er ”Klitlandskab”. 

Det handler om at kunne drømme sig lidt væk til sommerhuset, orangeriet til foråret, terrassen til sommer, eller noget helt fjerde, og få inspiration hertil med de lækreste krukker.

Demo'en kommer omkring:

- Grøn og orange toner i et sammenspil
- Nye fortolkninger af forskellige genkendelige former
- Legende materialer og retninger
- ”Nemt” at lave og/eller at sætte sit eget twist på
- Inspirerende designs
- Leg med proportioner

I alt kan de glæde sig til 8 forskellige potter og krukker med planter, men 11 designs - med en rød tråd.

"Jeg arbejder altid ud fra at inspirere andre, men give dem muligheden for at tage og bruge det, de ser passer ind til deres egen kundereds, og samtidig give dem mulighed for at sætte sit eget præg på designet."

Har du brug for en 15 pause?

Kreativ Mental Pause med Blomster binderi og smukke Colour Storage fra HAY

Få inspiration til dekorationer og blomsterbindinger, i årstidens farver og udvalg.

Bloom K laver flotte binderier og dekorationer, i udvalgte produkter fra HAY. Kig forbi, få inspiration og bliv guidet i sæsonens tendenser.

Du kan blandt andet se frem til flotte kranse med udgangspunkt i sæsonens trends, farverige blomsterbindinger i tråd med den farverige sæson vi går imøde.

Byd foråret velkommen i samarbejde med Bloom K & HAY – inspirationen kan du putte direkte i lommen og tage med hjem!

Produkter fra workshoppen kan erhverves til fordelagtige priser.  

Workshoppen kan opleves på stand 5250 i Hal F kl. 14 & 15, alle dage.

Fremtiden vil være fyldt med cirkulære, holdbare produkter, der bl.a. indeholder genbrugs- eller overskudsmaterialer, er nemme at reparere, videresælge og genbruge. Det er Europa-Kommissionens vision, som det fremgår af et udkast til det nye Eco-Design-direktiv, præsenteret i foråret 2022. 

Mange danske brands er allerede begyndt at få øjnene op for de mange muligheder, der er i at tænke og arbejde cirkulært, og er dermed begyndt at forberede sig på de miljø- og klimamæssige kommende krav i livsstilbranchen. 

I denne debat sætter 4 deltagere fra udstillingen Circular Formland Days (Hal: H - Stand: H6180) fokus på netop hvordan affald og overskudsmaterialer kan indgå i nye designprodukter – ligesom den klimamæssige effekt af brugen af disse allerede brugte materialer påvises. 

Astrid Ågot Nielsen, Co-Founder, BAKANO Design – tasker i genbrugt læder 
Katja Bundgaard Meyer, Partner & CPO, THE UPCYCL – online materialebank med rest- og overskudsmaterialer 
Klaus Jorlet, CEO, We Do Wood – møbler af rest- og overskudsmaterialer 
Jakob Aaen, Co-Founder, Målbar – måler klimamæssige aftryk (CO2æ) på livsstilsprodukter  

Debatten ledes af Betina Simonsen, CEO, Lifestyle & Design Cluster 

Har du brug for en 15 pause?

Kreativ Mental Pause med Blomster binderi og smukke Colour Storage fra HAY

Få inspiration til dekorationer og blomsterbindinger, i årstidens farver og udvalg.

Bloom K laver flotte binderier og dekorationer, i udvalgte produkter fra HAY. Kig forbi, få inspiration og bliv guidet i sæsonens tendenser.

Du kan blandt andet se frem til flotte kranse med udgangspunkt i sæsonens trends, farverige blomsterbindinger i tråd med den farverige sæson vi går imøde.

Byd foråret velkommen i samarbejde med Bloom K & HAY – inspirationen kan du putte direkte i lommen og tage med hjem!


Produkter fra workshoppen kan erhverves til fordelagtige priser.  

Workshoppen kan opleves på stand 5250 i Hal F kl. 14 & 15, alle dage.

Kunst Pause | 15.00–16.00 | Kunsten at trykke med monotypi

Workshop med Pernille Folcarelli

Der er ikke flere ledige pladser, kom på venteliste her
Maks 12 deltagere

Kom og lav dine egne unikke plantetryk sammen med designer og plantekunstner Pernille Folcarelli. Hold en kreativ kunstpause, hvor du fordyber dig i botanikkens og farvernes forunderlige verden. På denne workshop lærer du at lave aftryk af planter og andre elementer. Pernille har alle materialer og instrukser med.

*De 12 tilmeldte, får sit helt eget unikke grafiske tryk med hjem, lige til at hænge på væggen. Mini kursus og tryk er gratis (værdi kr. 400,00)

Monotypi er en simpel grafisk trykteknik, der kun benyttes til et enkelt tryk. (Navnet monotypi kommer fra latin og betyder enkelttryk).

En trykplade påføres farve og derefter planter eller andre flade elementer, der herefter med et pres overføres til papir. Alle monotypierne bliver forskellige og hvert af dem unikt.

Om Pernille Folcarelli 

Pernille Folcarelli er uddannet tekstildesigner, på Danmarks Designskole, og hun skaber kunsttryk, vægdekorationer og interiørprodukter, med planter hun samler i naturen, der danner et roligt, harmonisk og sanseligt udtryk i den moderne boligindretning.

Inspirationen kommer fra natur og botanik i de lokale omgivelser, hvor Pernille samler sine planter til tryk. Disse er udvalgt på grundlag af form, bladstruktur, karakteristik eller deres symbolik. I hendes værksted bliver de friske planter brugt til at lave aftryk på papir gennem en hånddrevet grafisk presse. Udvalgte håndlavede print er udviklet til samlinger af plakater, postkort, tekstil vægdekorationer, tapeter, gardiner, puder, bakker og servietter. Alle produkter fremstilles i tæt samarbejde med skandinaviske leverandører

Speak Up | 15.00 – 15.30 | Designpanelet

Få svar på dine spørgsmål, når designpanelet stiller tre trendeksperter til rådighed. Deltagere kan indsende spørgsmål på forhånd til info@formland.dk eller stille dem live. Emner som trends, design, forbrugeradfærd, detail, nethandel og krisehåndtering – eller blot refleksioner over vores daglige liv og vaner – kan bringes i spil.

Mads Arlien-Søborg, trendforsker og foredragsholder
Stefan Nilsson, trendforsker og foredragsholder
Louise Byg Kongsholm, trendforsker og foredragsholder

Ordstyrer: Flemming Andersen, projektleder MCH og Formland

Gratis Søndagsbar | 18.00 - 20.00 | Restaurant Første

Søndag d. 29 januar kl.18.00 - 20.00 er der søndagsbar for udstillere og besøgende, på Restaurant Første ved indgang Vest. Baren vil byde på netværkshygge og gratis drinks sponsoreret af brancheforeningen FAGA i samarbejde med Formland, Fantombryg, Lahvino, Lowin, Bon Coca og Billund Vinlager.

Tilmeldning er ikke nødvendig.

keyboard_arrow_up