Program spækket med inspiration

På Formland tilbyder vi et bredt udvalg af aktiviteter, der holder dig opdateret på udviklingen, giver dig ny viden og inspiration. 

oplevelser på formland

kreative aktiviteter

underholdene debatter og talks på speak up

forskellige guidede tours i inspirerende områder

Greenhouse - Hal K

Kl. 11.00 – 11.30 | Walk and talk i et spirende univers

Kom på walk and talk med Alberte Hammer i et blomstrende univers. Alberte har designet sæsonens Greenhouse, ud fra GASA GROUP's lifestyle segmenter, The Caregiver, The Melancholy, The Silent og The Fascinated. Hør om hendes tanker bag, processen og visuelle lækkerier. 

Kom på en sanselig rundtur i et inspirernede univers - og fordyb dig i tendenserne for de kommende sæsoner, mens Alberte guider dig på rejsen. 

Alberte Hammer, Florist

Trendzonen - Hal D

Kl. 11.30 – 12.00 | Trendtalk - The Element of Living

Kom helt tæt på tankerne bag sæsonens trendzone Grounded - The Element of Living.
Få indblik I tilblivelsen og bliv inspireret når Studie Flyhelsted fortæller. 

Circular Formland Days - Hal J2

Kl. 14.00 – 15.00 | Circular Formland Days - Guidet tur i udstillingen

I forbindelse med den kuraterede udstilling, der sætter fokus på cirkulære livsstilsprodukter, afvikles dagligt guidede ture rundt til alle deltagerne.

Kom med og bliv inspireret af de udstillende brands, når de fortæller om deres cirkulære arbejde.

Nordisk Outdoor - Hal M 

Kl. 12.00 - 13.00 | Mads Arlien-Søborg feat. Emilie Bausager - Naturen som livsstil


Mads Arlien-Søborg: Nordisk outdoor - Naturen som livsstil 

Mads Arlien-Søborg er en af Danmarks førende design- og livstilseksperter. Med en fortid som trendforsker hos Pejgruppen, nyhedsredaktør på Bo Bedre og selvstændig design konsulent og journlaist rådgiver han virksomheder indenfor design- og livsstilsbranchen om fremtidens tendenser. Mads optræder desuden flittigt i danske og internationale magasiner og dagblade og har været vært på DR programmerne Vilde Huse og Vilde hoteller.


Emilie Bausager: 

Emilie vil fortælle om hendes arbejde med havedesign, hendes baggrund som kunstner og opvækst i den engelske havekultur samt de mange nye havetendenser med bl.a. vild natur og bæredygtighed, som de seneste år har fundet vej til de danske haver. 

Emilie Bausager er en prisvindende havearkitekt og kunstner. Emilie er født i London og har boet i København de sidste ti år og ser på sin dels britiske og dels danske arv for at finde inspiration til unikke rum. Hendes designstil kombinerer eklektisk æstetik påvirket af historiske referencer med en skandinavisk sans for bæredygtighed og natur. Med en BA og MA fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og en diplomuddannelse i Havedesign fra ‘The English Gardening School’ har Emilie udviklet en tegnestue, der fokuserer på en holistisk tilgang til havedesign. Hun blander sin kreative uddannelse med praktiske behov for at skabe landskaber, der fungerer til hverdagen, mens de stadig engagerer sig med fantasi og finurlighed. Siden hun åbnede sit studie, har Emilie arbejdet med kunder i både Storbritannien og Danmark og delt tiden mellem de to lande. Hun har designet flere udstillingshaver og vundet flere priser, senest en guldmedalje på CPH Garden og en ’silver gilt’ på Chelsea Flower Show i London. 

Emilie Bausager er prisvindende havearkitekt og kunstner.

20 min. Oplæg + 20 min. Oplæg

Salon d'Amour - Hal H

10.00 - 11.00 | Kærlighed til mindfullness - Fang dine drømme

Workshop med keramikker og ejer af MiFlora, Azin Mataji

Tilmeld dig workshop

Log ind og find tilmelding under fanen 'tilkøb'.
Er der ikke flere ledige pladser, kan du komme på venteliste her
Maks 12 deltagere

Drømmefanger salon & workshop - Lær at lave din helt egen drømmefanger med MiFlora.

På salonen fortæller kunstner og keramiker Azin, der oprindeligt er uddannet som modelsyerske og tidligere har beskæftiget sig i tøjindustrien, om hendes passion for at skabe. En passion der har fulgt hende hele livet. Med sig har hun sin mand, Jens, der har baggrund som tømrer og står for transformationen fra træ til vægdekoration, i form af Mandala blomster, øjets spejl og drømmefangere.

Du får dit eget keramiske krus GRATIS med hjem, håndlavet af Azin.

På workshoppen kommer du til at arbejde med at designe din helt egen drømmefanger, et traditionelt indiansk instrument og også dekorativt element i bolig indretningen.

En drømmefanger er lavet ud af en cirkel, hvori der flettes et net. Cirklen i drømmefangeren siges at symbolisere livets cyklus og nettet bruges, som et edderkoppespind, til at sortere de dårlige drømme fra, så det kun er gode, der slipper igennem.

Mens du arbejder med din drømmefanger, serverer Azin myntete i hendes håndformede keramiske krus, som du har mulighed for at nyde imens du tænker over, hvad du drømmer om og hvad fremtiden vil bringe for dig og din forretning.

Velkommen til Azin og Miflora´s univers

Det er Azin, der sammen med hendes mand og to piger, står bag MiFlora. Hendes passion for at skabe har fulgt hende hele livet. Azin er oprindeligt uddannet som modelsyerske og har tidligere beskæftiget sig i tøjindustrien. MiFlora designer, producerer og forhandler keramiske håndformede eller drejede krus, kopper, fade, skåle, vaser og tilbehør til opbevaring af smykker. Alt fremstilles på eget værksted og alle er de simple objekter der hver især kan bidrage til lidt mere glæde i hverdagen. Alt udformes med afsæt i omhyggelighed, omtanke og høje standarder; som var de lavet til dem selv.

Det var under en personlig rejse, at Azin blev opmærksom på keramikken og oplevede hvor helende den kunne være. Det åbnede samtidig for en stor kærlighed til yoga og mindfulness og gav hende modet til at kaste sig ud i en tilværelse som selvstændig keramiker.

”Vi bestræber mig på at leve livet langsomt og lader os inspirere at tidens bæredygtige strømninger. Det er vores forhåbning, at det kan ses i mange af vores produkter, der alle er vores bud på simple objekter, der hver især kan bidrage til lidt mere glæde i hverdagen”. 

13.00 - 14.00 | Kærlighed til french beaded flower

Workshop med bolig stylist og perlekunstner Camilla Tange Peylecke

Tilmeld dig workshop

Log ind og find tilmelding under fanen 'tilkøb'.
Er der ikke flere ledige pladser, kan du komme på venteliste her

Maks 12 deltagere

French beaded flower salon & workshop. Lær at binde perleblomster med Camilla Tange Peylecke.

På salonen fortæller stylist Camilla Tange Peylecke om French Beaded flower traditionen og derefter kommer du selv i gang med en workshop, hvor du lærer at kreere de skønneste blomster af bitte små perler.

French beaded flowers - et gammelt fransk håndværk

På workshoppen lærer du at ”binde” blomster af uendelige mængder bittesmå perler, viklet og formet af ståltråd til de folder sig ud som evigvarende blomster. De dufter ikke, men har samme dragende finhed som ægte blomster, og er som et smykke til dit hjem, der stråler og betager i det uendelige. 

Under Camillas workshop gør hun sit ypperste for at videreformidle håndværke, som er blevet hendes, til dig der deltager. Med enkle teknikker, der kan varieres i det uendelige, lærer du at lave din egen perleblomst der holder for evigt. Camilla sætter det gamle håndværk ind i en nutidig kontekst og æstetik, og prøver at inspirere mest muligt, så endnu flere vil få kendskab til og lyst til at prøve kræfter med at lave perleblomster.  

Det der driver og inspirerer Camilla, har altid været historien, kontrasterne og stemningerne.

Så længe jeg kan huske er det har jeg søgt efter de elementer der har fået mit hjerte til at banke lidt ekstra. Om det har være i de fotoopgaver jeg i årevis har lavet som interiør stylist, i mødet med passioneret mennesker eller i kunst. For det er i kontrasterne at poesien opstår for mig. Når det uperfekte er perfekt, der hvor man kan mærke en insisterende stemningen der ikke er til at komme udenom”. 

Måske er det derfor perleblomsterne er blevet hendes ”ting”, den rå ståltråd og de fine perler, der bliver viklet til fine blomster, deres skævheder er for Camilla helt perfekt. Hertil kommer at blomsten er det fineste symbol på livet, de er flygtige og smukke, men kan også være stikkende og giftige. Alle har minder, der knytter sig til blomster. Vi giver dem som gave, for at vise vores hengivenhed og i det hele taget indgår blomster som et vigtigt element ved alle vores traditioner verden over.  

De blomster du kommer til at skabe, sammen med Camilla, er ikke en tro kopi af virkelige blomster, men fantasiblomster, hvor det er farverne og kontrasterne i sammensætningen af matte og blanke perler, store og små mv. som i sammen skal arbejde med. Du lærer at elske, og at udforske det at kunne se, det perfekte i skævhederne. Og ikke mindst at nyde, den stille stund, hvor du som deltager i workshop kan fordybe dig i et unikt håndværk.

15.00 - 16.00 | Kærlighed til bæredygtig mode, upcycling og zero waste

Workshop med designer og ejer af Igen Studio, Emma Zahlekjær

Tilmeld dig workshop

Log ind og find tilmelding under fanen 'tilkøb'.
Er der ikke flere ledige pladser, kan du komme på venteliste her
Maks 12 deltagere

Sy en blomster broche af plantefarvede silkerester, salon & workshop. Lær at sy de smukkeste silkeblomster med Emma Zahlekjær.

Du får serveret et glas Saluti Lambrusco, røde bobler fra Emilia Romagna i Italien, under workshoppen. 

På salonen fortæller designer med speciale i bæredygtigt design Emma Zahlekjær om hendes passion og kærlighed til genbrug og håndværk. Du lærer også at sy den smukkeste pæon i plantefarvet silke. Du kommer til at stryge, klippe, tråde og sy din helt egen blomst, der kan bindes om halsen eller bruges som hårspænde eller broche. Den hotteste acessorie-trend i modebilledet lige nu.

Du får lov til at vælge mellem farverige plantefarvede silkerester til at skabe netop den blomst der passer til dig. Samtidig lærer du om vigtigheden af at holde fast i de gamle traditioner om plantefarvning og det gode håndværk. Du bliver guidet undervejs, hele vejen fra start til slut af Emma.

Emma Zahlekjær grundlagde Igen studio i 2017, hvor hun arbejdede med plantefarvning på en moderne og kreativ måde. Igen Studio har i løbet af de seneste år udviklet sig til et kreativt studie, der ikke kun fokuserer på plantefarve, men udforsker de mange aspekter af bæredygtig mode, som upcycling, zero waste mm.

Alt sammen med formålet om at være inkluderende og at vise at bæredygtighed og håndværk er for alle og at man ikke behøves gå på kompromis med æstetik.

Inspirationen for Emma har altid været det eksperimenterende ved plantefarvningen og at vise, at man sagtens kan få smukke klare farver ud af blomster, planter og hvad man kan finde i naturen. Det resulterede i smukke silketørklæder i regnbuens farver.  Emma vokset op med at gå i genbrugsbutikker og loppemarkeder for at finde tekstiler som kan genanvende til nye projekter.

Efter plantefarvningen sad Emma tilbage med en masse farverige silkerester og farveprøver. Det var her ideen til silkeblomsterne startede, en måde at få udnyttet alt tekstilet og efterlade så lidt rester som muligt af produktionen. Samtidig får man en unik acessorie med mange brugsmuligheder.

Design Match - Hal J2

Mød Klaus Jorlet fra We Do Wood og hør, hvordan man kan lægge sin virksomhedsstrategi om i arbejdet med ECO-design forordningen.

1:1 møder mellem livsstilsvirksomheder og designere

Mød rådgiver og researcher Tanja Gotthardsen og tag del i debatten

 

1:1 møder mellem livsstilsvirksomheder og designere

 

Mød Jakob Aaen fra Målbar og hør, hvordan man arbejder strategisk med cirkulært design i sin forretningsgang.

 

Mulighed for den sidste networking i området omkring Design Match, inden Formland lukker ned for dagen og bussen kører retur til København.

Speak Up - Hal L

Kl. 10.00 – 10.30 | Køb rigtigt ind til sæsonen – AW 23/24

Med pej gruppens kommercielle trends og farver til sæsonen klædes du godt på til at vælge de rigtige produkter i de rigtige farver. Foredraget indeholder blandt andet moodboards, farvekombinationer og konkrete anbefalinger til design og indkøb. 

Mette Lykkegaard From, trendredaktør, pej gruppen

Kl. 11.00 – 11.30 | De vigtigste e-handelstrends, du ikke vil gå glip af

Forbrugerne handler online som aldrig før – derfor skal retailere selvfølgelig være bedre online som aldrig før. Lars Hedal leverer en række gode råd til optimering af online – både med hensyn til salg og markedsføring. Foredraget vil være et miks af erfaring og ny viden, inspiration fra ind- og udland samt forslag til, hvordan deltagerne selv får flyttet sig fremad på den digitale rejse, som alle skal på.

Lars Hedal, CEO hos Hesehus

Kl. 13.00 – 13.30 | Nordisk outdoor

Danskerne har for alvor taget outdoor trenden til sig. Da forbruget gik ned under finanskrisen, gik vores interesse for naturen bare op. Under corona pandemien hvor vi ikke kunne rejse, gik vi i stedet på opdagelse i vores egen natur. Nu hitter shelters, glamping og naturvandring som aldrig før. Markedet for outdoor er vokset eksplosivt over de seneste år, og noget der før var en niche for hardcore naturelskere, er i dag blevet en livsstil for rigtig mange danskere.

Mads Arlien-Søborg, livsstilsekspert og foredragsholder

Kl. 14.00 – 14.30 | Hyper Local

Sustainability is on everone's mind. After the pandemic we learned to buy things that are local. Local production, local design and local needs. We can now see how brands are taking it to another level - hyper local. Stefan Nilsson will talk about how retail is addressing this with fresh examples from London, Paris, Milan etc.

Stefan Nilsson, trendforsker og foredragsholder

Kl. 15.00 – 15.30 | Strategisk visual merchandising

Stine Grubbe er kendt for en helhedsorienteret tilgang til visual merchandising - arbejdet med butikken som salgsplatform. Få et inspirerende indblik i de modeller hun arbejder med, og løft dit visual merchandising arbejde til at handle om (meget mere) end at style og pynte.

Stine Grubbe, konceptudvikler, foredragsholder og stylist

Kl. 16.00 - 16.30 | Opbygning af stærke brandrelationer: Vigtigheden af content

Relationen mellem forhandlere og brands er i hastig forandring. Digitaliseringen buldrer derudaf og med digitalisering kommer behovet for content. Content til at drive trafik. Content til at sælge varer. Uden en stærk fortælling er et par jeans bare et par jeans og hvorfor så ikke bare vælge de billigste? Med andre ord risikerer man at undergrave sit brand og prispunkt, hvis man ikke skaber en stærk fortælling. Hvordan lykkes man bedst med det? Hvor ligger ansvaret for produktionen af content, og hvordan ser det gode partnerskab ud mellem forhandler og brand? Mød VOCAST Co-founder Jens Hamborg Koefoed i diskussion med udvalgt retailer og udvalgt brand, hvor de deler best practise gennem personlig erfaring og anekdoter.  

Jens Hamborg Koefod, Co-founder, VOCAST

Eventkøkkenet - Hal M

Kl. 12.30 - 13.00 | Home bar – Din professionelle hjemmebar

Bliv guidet igennem hvordan man kan transformere sit eget køkken eller stue til en bar af høj kvalitet. 
Lær om de forskellige typer af barudstyr, fra shakers til cocktailglas, og bliv klogere på funktionalitet, kvalitet og hvordan det rette barudstyr kan 
forbedre cocktailoplevelsen derhjemme.
Dertil præsenteres nogle af de nyeste trends inden for hjemmebars samt forskellige tips og tricks til, hvordan man opnår den ægte, 
professionelle baroplevelse hjemme hos en selv.

V/Scandic Bar

Kl. 13:30 - 14:00 | Gin Hass – Danskernes favorit drink

Den populære drink Gin Hass har fundet sin vej til danskernes hjerter. Se med når vi udforsker dens unikke blanding af gin, friskpresset 
citronsaft og lemon sodavand og tager jer med på en rejse gennem dens historie. 
Der er mulighed for at smage på flere variationer, hvor vi har leget lidt med ingredienserne, for at vise hvordan man kan tilpasse den til 
forskellige smagspræferencer. 
Få tips og tricks til hvordan du laver den perfekte Gin Hass derhjemme.

V/Mixology

Kl. 14:30 - 15:00 | 3 Types of spritz / Året sommer spritz

Velkommen til vores præsentation og smagning: "4 Types of Spritz / Årets Sommer Spritz".
Vi udforsker den fantastiske verden af spritz cocktails. En verden som ha fanget forbrugerens opmærksomhed.
For danskerne er sommeren blevet kendt som spritz-sæson, og denne sommer er ingen undtagelse.
Vi går i dybden med fire af de mest trendy og populære spritz-variationer, som har formået at skabe en særlig røre i drinksscenen i år, og kigger
ind i de unikke ingredienser, de individuelle smagsprofiler, og hvordan du kan genskabe dem derhjemme for at tilføje lidt ekstra gnist 
til dine sommerfester.

V/Mixology

 

keyboard_arrow_up