Artikler

Kalenderen til at holde styr på hverdagen på en nem, pæn og overskuelig måde.

arrow_backTil oversigten

4. januar 2023 | Design Rocket

Alle børnefamilier kender til hvor svært det er at holde styr på alle de ting der foregår i hverdagen; skole, børnehave, arbejde, fritidsaktiviteter, lektier, legeaftaler, familietid, skærmtid, udeleg osv. Det er nemt for forældre at dele kalender online, men hvordan skaber man et nemt overblik for børnene? Også dem som ikke kan læse endnu?
Det har Design Rocket fundet en løsning på. Med deres nye Piktogram Kalender, skabes der nemt overblik for hele familien på en bæredygtig og elegant måde.

En familie, som skaber til andre familier
Design Rocket er en lille familievirksomhed, som startede lige inden corona ramte Danmark. Al design og produktion foregår af ejerne Lena og Lars Vilstrup-Sørensen selv, og al inspiration til deres produkter kommer fra deres to børn på 5 og 4 år. Det hele startede med en zoologisk have til bamserne, derefter kom der stabelkasser i træ til, boghylder osv. Alt sammen skabt til at gøre hverdagen en lille smule nemmere for børnefamilier og skabt efter de behov familien selv havde, og designet til og for børn med et klart ønske om at det skal være elegant og noget forældrene samtidig synes kan indgå pænt i indretningen.
Produkterne udvikler sig sammen med deres egne børn og de behov de har, derfor kom der også alfabetmagneter da deres datter på dengang 4 år begyndte at vise interesse for bogstaver.

Familietid, små børn, virksomhed og arbejde
Lena og Lars arbejder begge ved siden af Design Rocket, og har fra starten valgt at virksomheden ikke skulle være på bekostning af tiden med børnene. Derfor er børnene ofte med på værkstedet og er virkelig en del af virksomheden, men der er stadig udfordringer med at få hverdagen og alle aktiviteterne til at gå op. Og det var ikke kun hos den lille iværksætter-familie at de kæmpede med at holde styr på aftaler og planer. Flere i deres omgangkreds havde samme udfordringer og især dem med mindre børn, som endnu ikke kan læse, havde en udfordring i forhold til hvordan børnene kunne have et overblik over ugen.
Kalenderen har været længe undervejs og der er blevet gjort mange tanker om hvordan den skulle laves så der let med piktogrammer kan laves et overblik for hele familien, også de helt små. I udviklingsprocessen har flere også gjort opmærksom på hvor vigtigt et redskab en kalender som denne kan være for familier med diagnose børn, som f.eks. autisme og ADHD.

Ugeplan, add ons, piktogrammer og flere muligheder på tegnebrættet.
Den store ugekalender er designet til at passe til en dansk gennemsnits-familie på 2 voksne og 2 børn, og de medfølgende 70 piktogrammer passer til ca. 2-3 hverdage. Dog har firmaet fra starten været bevidst om at alle familier er forskellige, både i forhold til opbygning, hverdag og aktiviteter. Derfor er der mulighed for at tilkøbe forskillige pakker af piktogrammer, så man kan designe en kalender der passer 100% til ens familie, behov og hverdag.
Der er også designet forskellige add-ons som kan bruges både sammen med den store uge kalender eller alene. I første omgang bliver morgen-, aften- og eftermiddagsrutiner lancheret. De er designet så børnene nemt kan se hvad der skal gøres morgen, eftermiddag og aften. De er lavet så børnene kan få deres ansigts-piktogram sat på, så hvis der er flere børn i familien, kan de få hver deres tavle og nemt se forskel. Barnet skal selv aktivt flytte piktogrammet fra øverst til nederst „gennemført“- linie, når opgaven er klaret. Både på Add-on kalenderen og ugeplanen er der aktive ting børnene skal, som f.eks på den store at flytte deres ansigts-piktogram til næste dag, så man kan øve dagene og på den måde lære.
Der er allerede flere add-on kalendere på tegnebrættet, som f.eks pligter, måned, madplan, påklædning, skoleskema og senere endnu lærings add-ons som tabeller, ur osv.

Design på vej til både privat og instutioner
I processen med at designe kalenderen har projektet udviklet sig, for Design Rocket opdagede hurtigt at det ikke kun var hjemme i privaten at børn har stor glæde af overblik med piktogrammer. I deres børns egne børnahve bliver piktogrammer brugt i mange forskellige sammenhænge. En af dem er en tavle i garderoben, hvor børn og voksne ved ankomst kan se om de skal starte dagen inde eller ude, og hvad påklædning de skal have på. Lige nu har Design Rocket deres version af denne tavle, med tilhørende piktogrammer, ude og blive testet i forskellige børnehaver og der er allerede kommet forespørgsler på andre supplerende tavler og piktogrammer til både børnehave, skole og special klasser.

Cirkulær og dansk produktion
Ligesom alle andre designs fra Design Rocket er kalenderen håndlavet og produceret i Danmark, men fokus på bæredygtighed og cirkulær produktion. Firmaet tilbyder TAKE BACK på alle deres større produkter, som deres Bamse Bo og stabelkasser, for at sikre produkterne en længere levetid. Med kalenderen har der også været fokus på bæredygtighed, og derfor har add-on kalenderne mål, så de kan laves på en afskæring fra andre produkter. Piktogrammerne er hovedsageligt lavet på rester og afskæringer.

Flere artikler fra Design Rocket

Artikel er skrevet af:

Design Rocket

Lidt om Design Rocket
Design Rocket er startet med en passion for at skabe praktisk opbevaring til børneværelset. Opbevaring i lækker kvalitet og design, som indbyder til leg, samtidig med det er pænt at kigge på.
Alt er håndlavet i godkendte materialer.

Vi vil gerne bringe farver ind i hjemmet, og især på børneværelset. Farver som kan være med til at spire børnenes kreativitet og være med til at skabe leg og eventyr.

Se profil
keyboard_arrow_up