Artikler

3 geniale farve-trends til børneværelset

arrow_backTil oversigten

31. maj 2023 | FLEXA

Drømmer du om at give dit barn et nyt, flot værelse, men orker du ikke den helt store makeover? Så kom lidt nye farver ind på børneværelset, lyder tippet fra boligstylist Lene Rønfeldt. Her fortæller hun om tre geniale farve-trends, der er supernemme at komme i mål med, ikke koster det vilde og alligevel har stor effekt.

Med ganske få virkemidler kan du forvandle dit barns værelse til det drømmeværelse, som både du og din stilbevidste dreng eller pige drømmer om. Det handler bare om at tænke i farver, siger boligstylist Lene Rønfeldt. Her tipper hun om tre geniale trends, der er oppe i tiden lige nu:

Smæk yndlingsfarven op i loftet
Hvem har egentligt sagt, at man ikke må komme maling op i loftet?

”Jeg er helt vild med den tendens, der pt. er, hvor man maler loftet fremfor væggene. Det er en genial måde at få sit barns yndlingsfarve ind i rummet på. Er dit barns yndlingsfarve for eksempel lilla, og har du svært ved at forestille dig ”lilla til hele rummet”, så kan du bruge en neutral beige eller grå på væggene og så male loftet lilla. Det vil skabe en fin ro og harmoni i rummet, og I får en løsning, som I begge er glade for.”

Mal i børnehøjde
Er du ikke til at male hele børneværelset, så kan det være denne trend er mere noget for dig:

”Giv børneværelset stil og kant med delvist malede vægge. Her maler du væggene fra gulvet og op i en højde af for eksempel 120 cm., så det øverste af væggene forbliver hvide. På den måde opnår du ro i bunden af værelset, hvor alt det pangfarvede legetøjet ofte er, og du beholder de lyse, hvide vægge i toppen. Sørg for at vælge en farve, der ikke er alt for mørk - det får nemlig rummet til at syne lidt større,” siger Lene Rønfeldt og fortsætter:

“Og hvis du vil gå all-in på tonede flader, så kan du samtidig male loftet i en lysere eller mørkere tone af vægfarven. Det vil give en flot effekt og endnu mere ro på.”

Skab ro med tone i tone
Leg også med tone i tone, når det kommer til de små detaljer, såsom fodlister, dørkarme og opbevaringsmøbler.

”Derudover ser man også meget en tendens med at male dørkarme og fodlister i samme farve som væggen, eller i en tone over eller under vægfarven. På den måde undgår du kontrasten med hvid karm og farvet væg, som kan virke meget hård. I stedet vil det monokrome look give ro og harmoni i værelset. Du kan også vælge ensfarvede kasser, eller et stort skab med låger, hvor I kan gemme legetøjet væk, når det er sengetid.”

Lene Rønfeldt slutter af med at slå fast, at tiden med lyserødt til pigeværelset og lyseblåt til drengeværelset er endegyldigt forbi: ”I dag ser man meget mere en åbenhed overfor forskellige farver på børneværelset – gammelt og nyt bliver kombineret og gerne med træ som accent til det farverige.”

Flere artikler fra FLEXA

Artikel er skrevet af:

FLEXA

FLEXA er et dansk familie- og børnebrand: Møbler, interiør og legetøj, som kan lidt mere. Præcis ligesom børn ser verden.

For eksempel er en FLEXA-seng ikke bare en seng; den kan også være en hyggelig hule, en sjov rutsjebane, eller et sejt piratskib. Kun fantasien sætter grænser!

Med FLEXA-legetøj giver du dit barn de bedste betingelser for at udvikle sig gennem leg. Legetøjet er nemlig udviklet i samråd med førende, danske eksperter og har til formål at fremme især børns motorik, kognitive evner, sociale færdigheder og kreative talenter.

Alle produkterne fra FLEXA er fremstill

Se profil

Mød os på Formland Autumn 2023

Susanne Dam Christensen

International Sales Manager

FLEXA

På messen

Susanne Dam Christensen

Maria Jaime Navais

Customer Service Coordinator

FLEXA

På messen

Maria Jaime Navais

keyboard_arrow_up