Artikler

Iværksættertalent hyldet med designpris

arrow_backTil oversigten

29. januar 2023

Kreativitet og nytænkning er søndag blevet hædret på interiør- og designmessen Formland Spring, som frem til tirsdag blænder op for iværksættereventet 'Creators Community' med 40 talentfulde startups. Innovative rengøringsprodukter baseret på probiotika løb med den prestigefyldte Design Award 2023, der blev uddelt på messens åbningsdag.

Formland sætter i disse dage spotlys på interiør- og designbranchens spirende talentmasse. 40 startups er udvalgt til at være en del af messens store iværksætterevent 'Creators Community', der søndag aften kulminerede i overrækkelse af Design Award 2023.

Årets vinder blev virksomheden Byoms, der producerer produkter med probiotika til rengøring, tøjvask og lugtfjernelse. Byoms selverklærede mission er at gøre op med konventionelle normer inden for rengøringsartikler og udfordre unødvendig brug af kemikalier og antibakterielle midler i hjemmet.

Ved prisoverrækkelsen lød det blandt andet sådan her fra juryen:

- Førstepræmien går til en virksomhed, som med sit tiltag vil være med til at løse et konkret problem. Og det er ikke bare et problem ude ved forbrugerne - det er faktisk også et problem, der taler ind i tidens trends. For det her tapper ind i både klimaet, miljøet, det er med til at spare vand, det er med til at sørge for, at vi går væk fra 'køb og smid væk'-kulturen, og det er uden kemi.

- Samtidig er det en virksomhed, som har fået nogle bump på vejen og mødt skeptiske mennesker rundt omkring, hvilket langt de fleste iværksættere oplever, når de starter noget op. Innovation handler også om at kunne rejse sig, når tingene ikke altid går, som vi håber på. Den her virksomhed har virkelig formået at rejse sig og har fået en super flot aftale med en blåstempling af sit produkt og den løsning, de kommer med. Så vinderen af Creators Design Award 2023 er Byoms.

Andenpladsen gik til Reevein Studios, der producerer langtidsholdbare og håndlavede kunstinstallationer inspireret af botanikken og fremstillet af blandt andet overskudsmaterialer. Fantombryg løb med tredjepladsen for sine økologiske og håndbryggede specialøl og 'ready to drink'-cocktails med unik og personlig etikette.
Vinderne er blevet udnævnt af en professionel jury. Se medlemmerne her.


Creators Community

Formland Spring samler hvert år kreative og spirende talenter fra design- og interiørbranchen til iværksættereventet 'Creators Community'. Alle deltagere har ansøgt, er blevet specielt udvalgt og tildelt en mentor samt en konceptstand til nedsat pris. Mentorforløbet er gratis og sker med professionelle designere og virksomhedsledere fra dansk erhvervsliv, der guider og deler ud af erfaring og gode råd.

Formålet med 'Creators Community' er at give startups mulighed for at afprøve interessen for deres produkter og koncepter, så de kan blive klogere på kundernes behov. Alle deltagere har været med i kapløbet om at vinde Design Award 2023, og de kan opleves på Formland i MCH Messecenter Herning frem til tirsdag.

keyboard_arrow_up