Artikler

Formland Spring klar med ny cirkularitets-udstilling

arrow_backTil oversigten

19. januar 2023

'Circular Formland Days' er titlen på en ny udstilling med fokus på bæredygtighed og cirkularitet inden for design, interiør, mode og livsstil. Udstillingen krydres med en paneldebat med repræsentanter fra flere af de udstillende virksomheder og kan opleves på design- og interiørmessen Formland Spring i MCH Messecenter Herning 29.-31. januar.

31 brands, der alle er valgt ud fra en række kriterier om cirkularitet, udgør Formland Springs nye, kuraterede udstilling 'Circular Formland Days'. Udstillingen har til formål at inspirere design-, interiør, mode- og livsstilsbranchen til i højere grad at tænke cirkulært ved eksempelvis at have en innovativ tilgang til nye forretningsmodeller og genbrug af materialer. Indsatsområder, der ifølge medarrangøren Lifestyle & Design Cluster er helt afgørende, hvis branchen for alvor skal favne en grøn fremtid.

- Det er meget vigtigt, at også livsstilsbranchen i højere grad arbejder med cirkularitet, for fremtiden vil være fyldt med cirkulære, holdbare produkter, der blandt andet indeholder genbrugs- eller overskudsmaterialer og er nemme at reparere, videresælge og genbruge. Det er i hvert fald Europa-Kommissionens vision i udkastet til det nye ecodesign-direktiv. Det, der samtidig bliver talt meget om i den forbindelse, er, at der er en række miljø- og klimamæssige krav på vej for netop brands i livsstilsbranchen, konstaterer projektleder i Lifestyle & Design Cluster Maria Hørmann og fortsætter:

- Mange danske brands er allerede begyndt at få øjnene op for de mange muligheder, der er i at tænke og arbejde cirkulært, og dermed er de allerede godt i gang med at forberede sig på disse krav. Og det er egentlig ganske enkelt - de brands, der allerede er på vej væk fra lineære forretningsmodeller og arbejder mod mere cirkulære forretningsmodeller, hvor produkter er designet og produceret med optimering af ressourcerne, de står stærkere til en fremtid, hvor vi vil se disse krav komme.

Samtidig er det ifølge projektlederen ikke uvæsentligt, at man som virksomhed følger med tiden, når nu også forbrugerne bliver mere og mere bevidste om vigtigheden af at handle miljørigtigt.


Indsigt og aha-oplevelser via paneldebat

Og til 'Circular Formland Days' finder man altså 31 bud på brands, der alle har truffet et valg om at forfølge en grøn omstilling. Virksomhederne er vidt forskellige størrelsesmæssigt, og der er også store forskelle på, hvor langt de hver især er nået i deres respektive processer, men alle arbejder de med produkter eller løsninger, der baserer sig på den cirkulære model. Blandt de mange deltagere finder man virksomheden SMALLrevolution, der vandt Creators Community Design Award på sidste års Formland Spring, og også fødevareindustrien er repræsenteret ved virksomheden BÆLG. Se hele listen over alle udstillerne hér.

'Circular Formland Days' bidrager også til messens Speak Up-scene med debatten 'Fra affald og overskudsmaterialer til nye designprodukter'. Hér taler BAKANO Design-co-founder Astrid Ågot Nielsen, THE UPCYCL-founder og -CEO Rikke Ullersted, We Do Wood-CEO Klaus Jorlet og Målbar-co-founder Jakob Aaen om forskellige aspekter af cirkularitet i livsstilsbranchen. De er også alle en del af selve 'Circular Formland Days'-udstillingen.

- Debatten skulle meget gerne give publikum en fin indsigt i nogle gode hands-on-eksempler på cirkularitet fra udstillingen, der er til at forstå, ligesom den gerne skulle kaste lidt aha-oplevelser og food for thoughts af sig. Dermed er det ikke mindst håbet, at debatten kommer til at inspirere publikum til selv at gå i gang og påbegynde denne rejse i eget brand - eller inspirere indkøbere til at overveje at foretage grønnere indkøb fremadrettet, lyder det fra Maria Hørmann.

keyboard_arrow_up