Workshops & julefrokoster
kurateret af Eckmann Studio • Hal H

 

FARM LIVING, Cozy Country Christmas

Denne messe og alle aktiviteter er afholdt. Sæt kryds i kalenderen til næste Formland 2. - 4. februar.

I HAL H har trendhunter Anette Eckmann og hendes kreative team iscenesat et event område inspireret af livet på landet og den hyggelige juletid. Konceptet hylder de gode gamle dage, hvor forventningens glæde og forberedelserne var større end gaverne under træet. Området omfavner julens mange traditioner fra advents kransen til den klassiske julefrokost.

Meld dig til gratis julehygge i form af ikke mindre end 11 kreative julestue-workshops med spændende temaer. Hver dag dækker vi op til en helt unik julefrokost – tilmelding nødvendigt. Der er 12 pladser til hver event, og vi kører efter først til mølle-princippet.

Se workshops

Tankerne bag konceptet

De nye romantikere, har et stort ønske om at flytte ud af byerne for at udfolde det gode liv ude på landet for at blive en del af et afslappet, nært og rart lokalsamfund. Drømmen er at bo tæt på naturen, følge årets gang og at fastholde og fejre årets- traditioner og højtider. I den usikre tid vi lever i, bliver årets højtider, festligheder og trygge  gode traditioner de sikre holdepunkter. Noget man trygt kan glæde sig til, noget der er som det plejer, og som kommer igen og igen.

Naturen og det lidt gammeldags landlige liv inspirerer som aldrig før og står derfor øverst på mange boligsøgendes ønskeliste. Drivkraften er en dybtfølt længsel efter at komme tættere på naturen og på os selv. Det at kunne leve et enkelt, trygt og ukompliceret liv, at tillade sig at sænke farten, for at prioritere familiens velbefindende. Målet er bedre livskvalitet, at være selvforsynende og at dyrke alle de gamle dyder og traditioner, som dengang hvor vi selv fremstillede alt, hvad vi havde brug for. Det handler ikke længere om hvordan hjemmet ser ud, men om det liv vi ønsker at leve.

Det et bo på "landet" er en sindstilstand, ikke et postnummer

JUL PÅ LANDET

Den 24. december bliver det heldigvis jul igen, det kan vi være sikre på. Kunne det ikke bare være hyggeligt at fejre julen, som i de gode gamle dage - i landlige omgivelser? Det at være sammen med familie for at nyde hinanden og traditionerne. Og at finde ro til at værdsætte, at den festlige juletid bringer vidunderlige traditioner med sig, der forener os og knytter os tættere sammen. Når vi besøger julemarkeder, bager julekager, køber gaver, pynter vores hjem og samles til en stemningsfuld julemiddag, vækkes minder til live, som fylder vores hjerter med taknemmelighed og glæde. 

Workshops

"Det er den menneskelige kreativitet, holdninger og følelser, der bliver luksusproduktet. Vi søger en større sammenhæng og meningsfyldt indhold i tilværelsen frem for her og nu trends."

Trendhunter Anette Eckmann

Programmet for (julestue) workshops

Alle workshops er gratis men skal bookes på forhånd, da der er et begrænset antal pladser.

* For at booke en workshop sendes en mail via linket under hver workshop med dit navn og billetnummer. Din booking er først bekræftet, når du modtager en bekræftelsesmail fra Formland.

 

Lørdag 17/8

10.30 - 11.30 — Kransebinderi anrettet på fad — Peter Ødegaard, blomsterkreatør og kreativ konsulent [Fuldt booket]

Det er et kup at vi har fået blomster kreatøren Peter Ødegaard til at besøge Formland hvor han vil underviser i at binde en julekrans, af naturmaterialer. Kransen skal, efter gamle og nutidige bæredygtige principper, lægges lidt i vand på et fad. Peters såkaldte ”kransefad” vil udmærke sig ved sin æstetiske og dekorative effekt samt lange levetid.

Peter serverer hyben te og ingefær småkager under workshoppen.

Der er binderimaterialer til rådighed. Og du får selvfølgelig din personlige krans med hjem.

“Kranse har en særlig betydning for mig, den repræsenterer den fuldente form uden start eller slutning. Den runde form, cirkle, er en slags guddommeligt evigheds symbol”

Peter Ødegaard er æstetiker til fingerspidserne og på Peter julestue workshop lærer du at binde en julekrans, der skal ligge på et fad.

Kransen formes af mos og vandskud fra pil eller kornel. Derpå binder vi med årstidens grønt, spæde granskud og duftende urter som timian og rosmarin og måske en kvits fra laurbærtræet og olivengrene. Vi binder med garn og den færdige krans, skal ligge på et smukt fad i lidt vand. På den måde holder den sig frisk og duftende.

Traditioner er vigtige, en dåbskrans til døbefonten, hovedkransen til fest, jul og adventskranse, en trøstekrans, sejrskranse og ikke mindst begravelseskranse, ved livets afsluttende ceremoni. Lad os plukke de grønne grene fra naturens skattelammer og binde dem sammen.

 

*Maks 12 deltagere. Skriv navn og billetnummer når du booker.

Kom på venteliste

 

CV Peter Ødegaard 58 år, er tredje generations blomsterbinder født og opvokset på Lolland og selverklæret ”blomstermand”. Han deler nu sit liv imellem Lissabon og København. Efter et 30 års lang arbejdsliv i Stockholm som blomsterdesigner med butikker og atelierer i Stockholm og København har han fundet sit nye hjem i Portugals kreative scene. I Lissabon arbejder Peter bla. som kurator for udstillinger og for interiør butikker som  freelance kreatør og mentor. Altid med blomster som omdrejningspunkt. Peter Ødegaard er forfatter til Hr Peters blomster, Frid och fröjd samt Ljus och skugga, som alle tager aftryk i livets samklang med naturen.

12.30 - 13.30 — Julefrokost Menu de Nöel — Vært Mette Welløv Chatenet, Maison Mette [Få pladser tilbage]

Mette Welløv Chatenet byder velkommen i køkkenet på FARM LIVING, cozy country Christmas området i hal H, hvor hun har dækket et smukt bord. Mette kokkererer med gear og grej, fra de førende producenter af fransk køkkentøj, på højeste gastronomiske niveau, som hun er forhandler af i Danmark. Portugisisk fiskekonserves og eksotiske krydderrier fra den fantastiske svenske kok Anna Skipper, bosiddende i Amerikanske Nappa Valley – indgår i den delikate julemenu.

Til at  spice  alle køkkentingene lidt op forhandler Mette de lækreste luksus fiskedåser i de smukkeste, sjove og  farverige indpakninger fra Portugisiske Cantara. 

*Maks 12 deltagere. Skriv navn og billetnummer når du booker.

Book denne workshop

 

CV
I 1988 flyttede Mette Welløv Chatenet til Schweiz  for at studere på universitetet i Lausanne. Efter 15 år i Schweiz, med egen design butik fik Mette en stilling i Trip Trap i Danmark hvor hun arbejdede indtil hun i 2012 startede som selvstændig agent, for blandt andet den forrygende franske familievirksomheden De Buyer, etableret i 1830 i Les Voges. Firmaet er den førende producent af fransk køkkentøj til såvel privat som professionelle på højeste gastronomiske niveau. Udover De Buyer arbejder Mette også med Opinels håndlavede luksus knive. Opinel  er  ligeledes en gammel  familievirksomhed fra 1890 i Chambery, der har specialiseret sig i knive til såvel udendørs, børn, køkken og til et smuk dækket bord. Pebbly er et nyt mærke i sortimentet, som er en del af de Buyer, der bæredygtige produkter til opbevaring og brug i  køkkenet. 

”I 2017 mødte jeg den fantastiske svenske kok Anna Skipper, bosiddende i Nappa Valley. Hun tog mig med på et utrolig spændende krydderieventyr verden rundt. Jeg sælger nu de skønne metaldåse fra EPiC SPiCE fyldt med vidunderlige krydderiblander der transporterer ”smagen af markeder og basarer” fra alle verdens køkkener direkte til dit hjem - selvfølgelige uden tilsætningsstoffer”.

14.30 - 15.30 — Flet et Welsh Border juleophæng af strå — Grethe Holst Smith, indretningsarkitekt The Apron Hellerup [Fuldt booket]

Corn Dollies workshoppen starter med at vi sorterer den allerede iblødsatte halm – derpå lærer du at flette et Welsh Border juleophæng. Du vil gå fra kurset med færdigheder til at arbejde videre på egen hånd. Det smukke og naturlige kunstværk kan hænges på juletræet eller pynte op rundt omkring i hjemmet. Også en smuk gave at give til en der værdsætter håndlavede ting.
 
Corn dollies er en klassisk engelsk kunsthåndværk tradition. En form for halm-kunst lavet af strå og aks fra forskellige kornsorter
 

*Maks 12 deltagere. Skriv navn og billetnummer når du booker.

Kom på venteliste

 

CV: Grethe Holst er indretningsarkitekt med eget firma Dovetail Interiors og hun ejer desuden interiørbutikken ”The Apron” på Strandvejen i Hellerup. Her er Europæisk håndværk og drømmen om et langsommere liv i fokus. I the Apron er Europæisk håndværk og drømmen om et langsommere liv i fokus. The Apron forhandler et kurateret udpluk af ”all things bright and beautiful” til køkkenet og til bordet.

”Jeg elsker at lave mad, og det er derfor helt naturligt for mig at forhandle alt det gode gear og grej til brug i køkkenet, bæredygtige- flet og spånkurve, hør duge og servietter og alt det smukke service og bestik, der skal til for at kunne dække et smukt bord”.

OM CORN DOLLIES

Tidligere troede man at høstens succes var afhængig af forskellige guder, som overvågede årets gang og frugtbarheden af afgrøderne. Fordi man var overbevist om at kornets ånd levede blandt afgrøden, troede man at høsten gjorde den hjemløs. For at forsone sig med guderne, og for at beskytte næste års kornhøst, afholdt man forskellige ceremonier. Frygten for uendelig og hård vinter fik vores hedenske forfædre til at flette en såkaldt korn-moder af høstens sidste kornneg.

Kornånden ville på den måde kunne tilbringe vinteren hjemmet, indtil "korndukken" blev brændt og asken spredt på markerne før forårets første pløjning. Dette ritual sikrede genfødsel af liv, frugtbarhed, og en god kommende høst.

16.00 - 17.00 — Skab en malkekrans af stofrester, årets nye adventskrans — Anette Eckmann, stylist og trendhunter Eckmann Studio [Fuldt booket]

Anette serverer kirsebærvin og klejner, bagt efter hendes mors opskrift.  

Og du får selvfølgelig din egen adventskrans med hjem.

Vi skal lege med sammensætte forskellige mønstre og tryk i alle mulige farvekombinationer. Man kan bruge alle mulige stoffer af forskellige kvaliteter som for eksempel bomuld, silke, hør – lige hvad du har af rester der kan genanvendes i en malkekrans. Tag gerne stof stykker på ca. 50X50 cm med. De små stykker stof der bliver til over – samler vi på et ”memory” kort og skriver bagpå, hvor stof stykkerne stammer fra.

Den færdige malkekransen kan bruges både til ophæng på en væg eller i et vindue, og den kan fungere som årets adventskrans, monteret med 4 lysspyd og stearin lys.

 

*Maks 12 deltagere. Skriv navn og billetnummer når du booker.

Kom på venteliste

 

OM MALKEKRANSEN

Malkekransen stammer fra midten af 1800 tallet hvor den blev brugt når malkepigen skulle bære den tunge mælkespand på hovedet. På den måde kunne hun strikke imens hun gik. Den kunne også bruges som pude mens pigen lænede sig op af koen når hun malkede. Kransen er lavet af gamle klude, omviklet omkring en krans. Malkekransen blev moderne igen i 1970’erne og i 1980’erne hvor de blev anvendt som dekoration fx på en dør. Kan anvendes som en nipse nåle pude, eller noget helt tredje.

HUSK Du må meget gerne medbringe dine egne stofrester til workshoppen. Det kan være fra en gammel skjorte, er viskestykke med et huld, et smukt slidt dynebetræk. Når man skal lave en malkekrans, giver det god mening at bruge forskellige stofrester der ellers ville gå til spilde. Der vil også være supplerende stofrester samt sy artikler, lysholdere og stearinlys til rådighed

Søndag 18/8

10.30 - 11.30 — Klippe-klistre julepynt og kreationer — Cecilie Elisabeth Rudolph, tekstildesigner [Fuldt booket]

Kom med til Cecilie Rudolphs julestue og nyd den kreative julemagi udfolde sig i skabelsen af unikke julekreationer. Opleve de mange fine jule-ting designet af Cecilie og der er garanti for at du komme i et eventyrligt julehumør. Måske har du besøgt Cecilies ikoniske julemarked på Frederiksberg, som hun i øvrigt afholder igen i år. Hvis ikke du har set hendes fortolkning af julepynt, så skynd dig at melde dig til julestue-workshoppen, man ved aldrig hvad Cecilie har fundet på – det bliver magisk.

Cecilie serverer æblegløgg og fedtebrød med romglasur under workshoppen.

Cecilie Elisabeth Rudolph er et vaskeægte julemenneske og stor jule entusiast - alt peger da også i den retning: Efternavnet Rudolph og hendes opvækst på en juletræsplantage.

*Maks 12 deltagere. Skriv navn og billetnummer når du booker.

Kom på venteliste

 

CV: Cecilie Elisabeth Rudolph er tekstil -og printdesigner, uddannet fra Central Saint Martins i London. Hun er grundlægger af sin egen multidisciplinære tegnestue, C.E.R. STUDIO.  Herfra skaber Cecilie unikke kunstværker, innovative tekstil- og materialeeksperimenter, print til interiør- og modebranchen og bestilte designprojekter til både private kunder og virksomheder. Hun har en lang portefølje af samarbejder og designprojekter bag sig bl.a. med Royal Copenhagen, Georg Jensen Damask, Paustian, Rudolph Care, ELLE mv.

 

12.30 - 13.30 — Julefrokost spansk mesa — Værter Mette og Peter Christensen, Casa Jada [Få pladser tilbage]

”Lad hyggen være fremtidens minde” er temaet når Casa Jada byder velkommen til spansk inspireret Mesa julefrokost. Du kommer til at sidde til bords med ægteparret Mette og Peter, der har ejet Casa Jada siden 2020. Parret elsker Spanien, varmen, farveglæden, kulturen og hyggen. De vil fortælle om deres historie og om den spanke keramik, samtidig med at julefrokosten nydes i hyggeligt samvær.

Du vil modtage en lille julegave fra Casa Jada til at tage med hjem.

Navnet på virksomheden er CASA = HJEM og JADA = JAcob og DAniel som er vores sønner.
= Jacob og Daniels hjem. Hjertet i vores logo, symboliserer vores kærlighed, nærvær og liv.

*Maks 12 deltagere. Skriv navn og billetnummer når du booker.

Book denne workshop

 

CV: Medejer og salgschef
Mette Christensen og hendes mand direktør Peter Christensen startede Casa Jada sammen i 2020. Mette er ansigtet udadtil, og hun står får salg, marketing, udvikling, design og hun har ligeledes kontakten til Spanien. Mette er fultidsansat i Casa Jada, Peter har stadig et 37 timers job ved siden af Casa Jada.

“De unge” - vores to sønner og deres kærester er også med i Casa Jada, hvor de hjælper til i butikken, når forældrene er på messerne og under events. Derudover er de gode til at komme med “det unge touch”, som er uvurderlig, når vi skal nytænke eller på anden måde se Casa Jada fra flere vinkler. Vi er glade og stolte over “vores guld”, så tag godt imod dem.

Vi elsker vores ture til Spanien, hvor vi føler os hjemme i de varme og hyggelige omgivelser, tæt på spanierne, som altid har mødt os med varme, imødekommenhed og næstekærlighed.

Mette og Peter Christensen, Casa Jada

14.30 - 15.30 — Brodér din egen vintage juledug — Bente Halkjær, håndarbejdslærer, hortonom og stylist [Fuldt booket]

I juletiden gør de feste lidt ekstra ud af bordækningen, og den flotteste dug bliver taget ud af skabet. På denne workshop skal du lære at brodere på den fineste juledug, i form af hvide vintage damaskduge, overlagner eller almindelige hvide lagner, som forvandles til personlige juleduge. Du får en broderinål i hånden og lærer at brodere de fineste julemotiver, med få enkle sting, og kommer i gang med en dug, som du vil kunne glæde dig til at tage frem år efter år.

Der er dug, nål og tråd til rådighed. Og du får selvfølgelig din personlige juledug med hjem.

Under workshoppen servere Bente julebag form af vaniljekranse, bagt efter hendes mormors opskrift. Og der er kaffe på kanden.

*Maks 12 deltagere. Skriv navn og billetnummer når du booker.

Kom på venteliste

 

”Da jeg var 4-5 år, fik jeg for første gang en broderinål i hånden, og siden har jeg ikke rigtigt sluppet den”

CV: Bente Halkjær er uddannet håndarbejdslærer, og i årenes løb har hun blandt andet udviklet broderidesigns til ugeblade og magasiner. Efterfølgende læste hun til hortonom, så botaniske motiver er i høj kurs hos hende. Når julen nærmer sig, må hendes broderierne gerne være med til at sprede den særlige julestemning og med traditioner i centrum.

 

16.00 - 17.00 — Lær at lave duftende pomanders — Anette Eckmann, stylist og trendhunter Eckmann Studio [Få pladser tilbage]

Under workshoppen serveres et glas af Anettes hjemmelavede appelsinlikør og hendes lækre kandiserede appelsinskaller med chokolade.

Du får naturligvis de færdige pomanders med hjem, i en fin æske.

Duften af pomanders i juletiden, er en fransk tradition Anette Eckmann holder meget af. Friske appelsiner/citrusfrugter, pierces med utallige velduftnelliker, tørres og fremlægges som dekoration i smukke kurve eller på unikke fade. Det at lave en orange pomander før jul har været en tradition for mig, siden jeg blev introduceret for metoden af Monsieur Lars Antiques @monsieur_lars_antiques, for mange mange år siden.

Orange Pomander er en krydret duftende appelsin, brugt som dekoration, og som en slags røgelse, i juletiden. Ordet "pomander" stammer fra det franske pomme d'ambre, der betyder "ravæble" - en henvisning til appelsinens runde form.

Det er et enkelt lille og afslappende projekt - et håndværk der samler alle omkring bordet. Den dejlige duft der udvikler sig, under arbejdet, skaber julestemning og fortryller hele huset i juletiden. Pomanders hænges op i bånd eller dekoreres på fade. De færdige pomanders konserveres i en krydderiblanding der er med til at bevare de fine appelsin pomanders i op til flere år, så de kan tages frem igen, jul efter jul og pynte op og dufte dejligt af nelliker og appelsin.

Når citrusfrugten er dekoreret med de hele nelliker placeres den færdige pomander i en skål med de konserverende krydderier, bestående af en blanding af stødte nelliker, kanel, ingefær og Irisrod pulver. Med en ske hældes krydderierne derpå hele appelsin kuglen. Børst det overskydende af med en malerpensel. Det dufter guddommeligt. Efter jul lægges de smukke pomander i en papirs pose eller fx i en konditoræske. Drys lidt krydderiblanding over og opbevar dem et tørst sted til næste jul. Citrusfrugterne vil "mumificere" - skrumpe og krympe ind og efterhånden, som frugterne tørrer ind, kommer nellikerne til at sidde tættere og tættere. Sæt derfor ikke nellikerne alt for tæt sammen. Opbevar de færdige pomanders i papæske eller pakket ind i papir til næste jul.

*Maks 12 deltagere. Skriv navn og billetnummer når du booker.

Book denne workshop

Mandag 19/8

10.30 - 11.30 — Design din egen personlige julete — Ole Johnsen by Sips, Artisan tea atelier

Ole Johnsen byder velkommen til by SIPS-verdenen, et Artisan tea atelier med base i Sverige. Firmates te-odyssé har altid været styret af en dyb ærbødighed for te-håndværk,  bag hver blend står en historie om arv, håndværk og passion.

Som deltagerne kommer du ud på en sanserejse og får mulighed for at komme dybere ned i de håndværksmæssige nuancer i blandingen af de rette te kombinationer. Det handler om at genoplive teens mystiske tiltrækning og opnå noget, der virkelig er uden sidestykke - et strejf af magi. Oplev hvordan julemagien udfolder sig i en dejlig kop te og en julekage bagt med te.

Der vil  duftende urter og alt hvad der skal bruges til workshoppen. Og du får selvfølgelig din personlige jule te med hjem i en flot beholder.

Der er realise og smagning af årets nyudviklede julete og der vil blive serveret kvædeflæsk til jule teen under workshoppen.

*Maks 12 deltagere. Skriv navn og billetnummer når du booker.

Book denne workshop

 

CV: SIPS er grundlagt af Kathryn Brown og Ole Johnsen og er den naturlige udvikling af deres historie inden for te-handlen. Kathryn, der er hjemmehørende i Taiwan, bringer Fjernøstens tidløse elegance og rige tetraditioner med sig. Sammen med Oles omfattende erfaring på det skandinaviske marked, har parret i fællesskab udtænkt, designet og introduceret et væld af te-initiativer. Deres ekspertise spænder fra at lave unikke te blandinger til indviklede emballagedesigns.

Deres fælles bestræbelser har også givet anledning til ærede te mærker som Teministeriet og Supertea, som de stolte skabte. Duoen har ligeledes kurateret te kollektioner for globale giganter og samarbejder med navne som Hennes & Mauritz for H&M Home, Nicolas Vahé, Moomin og Søstrene Grene.

”Vi er urokkelige i vores forpligtelse til kun at skaffe de fineste blade og botaniske stoffer globalt. Denne dedikation har gjort os i stand til at væve østlige tetraditioner med skandinavisk æstetik og ganer og skabe en te oplevelse, der virkelig glæder sanserne”

12.30 - 13.30 — Julefrokost fransk landkøkken — Værter Caroline Lie Korsgaard, Lie Gourmet og Christian Vedel Egly, Walnut Street

Caroline Lie Korsgaard, Lie Gourmet og Christian Vedel Egly fra Walnut Street med det svenske brand Tell me More, byder sammen velkommen til julefrokost hvor 12 gæster bliver inviteret ind i de to firmaers univers af svensk hør og håndlavet keramik og franske specialiteter.

Julefrokosten forkæler dine sanser med originale delikatesser inspireret af det ukomplicerede franske landkøkken. Kom og nyd samværet med Caroline og Christian og 12 andre gæster fra branchen. Måltidet bliver garanteret en oplevelse med plads til nærvær og hygge omkring det jule pyntede langbord. Hør, smag og nyd en klassisk madoplevelse og sanselig velsmag. Christian dækker bordet og sammen med Caroline fortæller de om tankerne bag julefrokosten, det veldækkede bord, det smukke service og om udviklingen af de lækre delikatesser der er fyldt til randen med kærlighed og velsmag. Du får en godtepose med hjem. 

*Maks 12 deltagere. Skriv navn og billetnummer når du booker.

Book denne workshop

 

MENU KORT

Apéritif/snack

Salte kartoffelchips m. oliventapenade

Hovedret

Paté de campagne med confit de figue & charcuterie med moutarde au miel/romarin, mayonnaise à la truffe og olives au citron.

Hertil serveres baguettes.       

Dessert

Fransk comté med confiture à l’orange

Franske nougatstænger med mandler

Vine

Hvid- og rødvin fra Provence

 

CV: Bag Walnut Street står Christian Vedel Egly, og fokus er på de mærker, der har en gennemgående tråd i udtryk identitet og design. Firmaet Walnut Street blev grundlagt i 2010 og er samlingsstedet og agentur for nøje udvalgte mærker, der fortjener at blive set (og købt) på det skandinaviske marked. 

 "Det er afgørende er, at produkterne har en designmæssig kvalitet og originalitet, som også bidrager værdifuldt til forhandlernes sortiment“. 

Christian Vedel Egly

 

CV: Smag, dufte, udtryk og kærligheden til kvalitet.

For mange år siden tabte Caroline Lie Korsgaard sit hjerte til Frankrig. Til de gode råvarer, til gastronomien i hverdagen, til la vie française. I dag er hendes passion og sans for velsmag og æstetik omdrejningspunktet i det danske brand LIE GOURMET, hvor inspirationen til de udsøgte delikatesser i høj grad kommer fra det franske køkken, som det udfolder sig i hjemmene. Caroline Lie Korsgaard været tro mod sin kærlighed til det franske spisekammer og de enkle opskrifter, der gennem årtier har fået det bedste ud af de lokale råvarer.

”De franske producenter er formidable til at trylle velsmag frem med enkle råvarer fra deres baghave. Jeg har altid fyldt kufferten med de lækreste delikatesser, når jeg har været på rejse i Frankrig”.

Caroline Lie Korsgaard

14.30 - 15.30 — Form en Bûche de Noël, franskinspireret julekonfekt — Anette Eckmann, stylist og trendhunter Eckmann Studio

Kom til Anette Eckmanns julestue hvor du lærer at lave hendes udgave af en fransk  Bûche de Noël, julens lækreste konfekt. Bûche de Noël er en klassisk, fransk julekage, som ligner en træstamme. Anettes udgave skal ikke bages i ovnen, men formes med hænderne – og pyntes efter alle kunstens regler.

Der er marcipan, blød nougat og chokolade til rådighed. Og du får selvfølgelig din helt egne juletræsstamme med hjem, i en fin æske.

Mens vi arbejder nyder vi et glas Vin chaud rouge – fransk gløgg fra Lie Gourmet og Calissons fra Aix-en-Provence, bagt efter Marie Holms gode opskrift.

*Maks 12 deltagere. Skriv navn og billetnummer når du booker.

Book denne workshop

 

Hvert år til jul laver jeg Bûche de Noël konfektrulle sammen med mine børnebørn. Det er en uafviselig juletradition, som de er meget stolte af at kunne servere, for familien, juleaften – når den søde træstamme kommer på bordet efter julemiddagen.

Jeg har været fascineret af kagen Bûche de Noël, siden jeg så en sådan i Paris for mange mange år siden. Hjemme igen i Danmark – fandt jeg på at udforme julens traditionelle marcipanbrød som en træstamme og pynte den, inspireret af Paris og skovens planter og dyr.

HVAD ER en Bûche de Noël (Bûche betyder brændeknude) er en traditionel julekage, der ligner en træstamme, der spises som afslutning på julemåltidet. Og lige netop træstammer har en symbolsk betydning historisk set. Man mener at det tidligere var kotyme at lægge en ekstra stor brændeknude i kaminen lige før juledagene, som så kunne brænde langsomt julen igennem. Da kaminerne forsvandt fra de franske boliger i løbet af 1900-tallet, vandt ideen om brændeknuden som en dessert frem.

keyboard_arrow_up