Artikler

"Vegetabilsk garvning er det naturlige valg for os"

arrow_backTil oversigten

6. december 2022 | Verksted | Lille Starut

"Vegetabilsk garvning er det naturlige valg for os"

Således svarer Sofie, Direktør i Verksted, adspurgt hvorfor Verksted bruger læder bearbejdet med den mere omkostningstunge og langsommelige garveproces, og siger endvidere:

"Vi laver produkter til børn. Hvis vi ikke skal investere i deres fremtid ved at vælge bæredygtige alternativer, ville det simpelthen ikke give mening for mig".

Læs mere om læderet i vores produktion her:

Læder er et ret fantastisk produkt, og det er blevet brugt i tusindvis af år.
Det er utrolig slidstærkt, holdbart og bliver kun smukkere med tiden når det patineres.

Som udgangspunkt er læder et ret stift materiale, så for at gøre det mere medgørligt skal det bearbejdes på den ene eller den anden måde. For eksempel garvning.

Vi bruger kernelæder i vores produktion af primært sutteholdere. Kernelæder er læder, som ikke har gennemgået anden forarbejdning end garvningsprocessen. Det er hverken overfladebehandlet eller indfarvet.

Det helt særlige ved den garvning, som vores leverandører bruger er, at den er vegetabilsk. Mange planter og bær kan anvendes til garvning af læder. Vidste du for eksempel at rabarber, kastanje og rosmarin kan bruges til formålet?
Garvningen af det læder vi bruger, sker ved udtræk fra quebracho-træet, der indeholder det blødgørende garvestof tannin.
Den vegetabilske garvning udleder færre kemikalier til naturen, og spildevand fra processen kan derved ledes tilbage i økosystemet.
Den vegetabilske garvning står i modsætning til garvning med tungmetallet krom, som ifølge Miljøstyrelsen anvendes i mere end 80 % af verdens læderindustri. Brugen af krom er problematisk i forhold til udledning af kemiske stoffer i vores miljø, men er også kan give allergiske reaktioner ved kontakt med huden.
Garvning med krom er billig og hurtig. Den vegetabilske garvning tager længere tid og er mere omkostningstung, men som virksomhed er det naturligt for os, at vælge de mest bæredygtige løsninger, som vi kan.

Bæredygtighed er mere end opmærksomheden på vores alle sammens økosystem. Det er også bæredygtigt at tage ansvar for dyr og mennesker og andre forhold i produktionens led og processer. Derfor kommer vores læder fra Argentinsk kvæg med adgang til store grønne arealer.

På Formland er vi naturligvis klar på at besvare alle jeres spørgsmål om bæredygtighed i vores produktion.

Vi ses!

Flere artikler fra Verksted | Lille Starut

Artikel er skrevet af:

Verksted | Lille Starut

I år kommer Verksted sammen med det fantastiske børnebrand Lille Starut - startet af influencer Sofie Lindquist fra Hello_Sofie.

VERKSTED
Hos Verksted skaber vi smukt og bæredygtigt interiør til din bolig.
Vores interiør til børn er skabt med udgangspunkt i tidløse designs, der passer ind på de fleste børneværelser.

Som børnefamilie kender vi til den udfordring det kan være, at få æstetik og praktik til at gå op i en højere enhed.
Det er en af de udfordringer vi forsøger at komme i møde med vores designs.

Hos Verksted sætter vi bæredygtige værdier meget højt.
Vi arbejder aktivt

Se profil
keyboard_arrow_up