Artikler

SIG LUND designer unikt modetøj af Elis´ kasserede arbejdstøj

arrow_backTil oversigten

15. januar 2023 | SIG LUND

Kan slidt og kasseret arbejdstøj fra bl.a. industrien få et nyt liv som modetøj? Ja, hvis du spørger vores nye designpartner SIG LUND, der vil være et cirkulært fashion brand – og kun bruger tekstiler, som allerede er sat i verden.

Nyt fashion brand upcycler bl.a. råt smede- og kokketøj

Hos Elis har vi som ambition at genanvende 100 % af vores kasserede tekstiler i 2030, og vi har dannet partnerskaber med adskillige designere, der upcycler en del af vores kasserede tekstiler. Helt naturligt oplever vi, at det er nemmest at afsætte vores mest lettilgængelige, kasserede tekstiler – som f.eks. vores duge og sengelinned, der minder om metervarerne fra en stofbutik og derfor er mindre vanskelige at sy om til andre produkter. Men nu har vi startet et samarbejde med det nye fashion brand SIG LUND, der udelukkende fokuserer på at upcycle det arbejdstøj, som vi udlejer og vasker for danske arbejdspladser. Rikke Liebetrau, der er medejer og partner i SIG LUND, siger:

”Vi vil skabe modetøj, som er unikt, har kant og gør det muligt for folk at udtrykke sig kreativt. Elis’ kasserede arbejdstøj har en historie og et ekstraordinært udtryk, som vi slet ikke ville få, hvis vi brugte f.eks. kasserede lagner og duge. SIG LUND’s ”Blacksmith Jacket & Skirt” er f.eks. syet af kasseret smedetøj, vores ”Kitchen Shirt & Skirt” er syet af forklæder, og vores ”Chef Trenchcoat” er syet af småternede kokkebukser. Vi har fået alt muligt forskelligt arbejdstøj fra Elis, hvor vi klipper det slidte og plettede væk, så de mennesker, der skal gå i SIG LUND-tøjet, får følelsen af, at det er nyt og gennemarbejdet”, siger Rikke Liebetrau og fortsætter:

”Noget af arbejdstøjet har Elis kasseret, fordi det med tiden har fået en forkert nuance, eller fordi en medarbejder f.eks. har glemt en kuglepen i lommen, som har skabt pletter, der ikke kan fjernes – men arbejdstøj er generelt fremstillet til at være slidstærkt, og det er Elis’ kasserede arbejdstøj også, når vi får det. Selv det mest slidte håndværkertøj i denim er stadig tykt og kraftigt, så vi kan sagtens give det et nyt og langt liv som modetøj. Og det langvarige slid giver desuden denimstoffet en ruskindsagtig overflade og et råt og virkelig flot look”.Artikel skrevet af Elis Danmark, oktober 2022.

Flere artikler fra SIG LUND

Artikel er skrevet af:

SIG LUND

Vi tror på at man kan udtrykke sig igennem mode uden at skade kloden.

Det gør vi ved at skabe specielle og interessante produkter, som er designet og produceret i Danmark, lavet af upcycled arbejdstøj.

På denne måde redder værdifulde tekstiler fra at blive brændt, og giver dem et andet og nyt liv.

Vi skaber produkter til både private forbrugere, som ønsker mere miljøansvarlige fashion produkter, og til virksomheder, som ønsker at udtrykke sig mere bæredygtigt i deres arbejdsbeklædning, i form af fx messe- og salgsbeklædning.

Se profil
keyboard_arrow_up