Artikler

Nye møbler fra blomus

arrow_backTil oversigten

19. januar 2023 | BLOMUS

Den kommende sæson træder den tyske designvirksomhed blomus ind på et nyt område, nemlig møbler til indendørs brug. Brandet, der ellers især er kendt for stel, belysning, tekstiler og udemøbler, lancerer nu tre nye serier indeholdende stole, sofaer og puffer, som både kan fungere sammen i hele indretninger af eksempelvis en stue eller lounge eller som markante solo-møbler, der sætter stilen i entreen, køkkenet eller soveværelset.

Men uanset anvendelse eller type, er hvert eneste møbel resultatet af en lang kreativ proces og endeløse samtaler om funktion, æstetik og stil – og ikke mindst af en utrættelig bestræbelse på i det konkrete designarbejde at ramme den perfekte form, farve eller materialekombination. Alt sammen naturligvis fordi det hverken er hvem som helst eller hvad som helst, du inviterer ind i netop dit hjem.

TASI
MODULER MED MANGE MULIGHEDER
Selvom modulsofaen i dag er en klassiker, var det faktisk først i 1970’erne, den for alvor blev mainstream. I denne periode dyrkede man et-plans-villaens store, åbne rum, og her var den lave, lounge-lignede sofa med sit fleksible design og sensationelle nye look en perfekt tilføjelse. Desuden gav den nye møbel-type utallige muligheder for at skabe sine egne konfigurationer og farvekombinationer, hvilket passede til tidens trang til at lege med indretningen og understrege det unikke og personlige.

I dag er modulsofaen kommet for at blive. Den besidder naturligvis fortsat alle de samme kvaliteter som i glansperioden i 1970’erne, og med sit bløde, henslængte look er den en åben invitation til afslapning og passer derfor også lydefrit ind tidsånden lige nu. I blomus’ nyfortolkede version ved navn Tasi, der er udtænkt af det tyske designstudie kaschkasch, kan du vælge mellem otte forskellige moduler og får dermed friheden til at sammensætte nøjagtigt de elementer, der passer ind i din indretning. Med deres relativt lave ryglæn og brede sæde er modulerne desuden formgivet med særligt fokus på at lade kroppen finde hvile, når sofaen er i brug.

Tasi findes i et udvalg af tekstiler fra den hæderkronede danske producent Kvadrat, samt i en samling tekstiler, der er særligt udvalgt til netop denne sofa af blomus’ designteam.


LUA
TAG PLADS!
Da Florian Kallus og Sebastian Schneider, duoen bag det tyske design studio kaschkasch, påbegyndte deres arbejde med at formgive en ny polstret sofa for blomus, var det med en vision om at skabe et udpræget positivt stykke møbeldesign. Den simple, sympatiske idé var at finde en form, der inviterede til afslapning og sendte tankerne i retning af ferie og afstressende samvær. Resultatet lanceres nu i form af sofaen ved navn Lua.

Designet af den udpræget moderne sofa afslører de to formgiveres forkærlighed for det bløde og hyggelige, samtidig med, at det stramme og stringente formsprog, som både de selv og blomus kendt for, er bevaret. Den fint afbalancerede kontrast mellem en præcis og klart defineret ydre skal og det tydeligt behagelige sæde giver sofaen sin egen, markante identitet – og fordi du kan vælge mellem både en elegant topersonersmodel og en mere familie-egnet version til tre, er der helt bogstaveligt gjort plads til flere behov.

Lua findes i et udvalg af tekstiler fra den hæderkronede danske producent Kvadrat, samt i en samling tekstiler, der er særligt udvalgt til netop denne sofa af blomus’ designteam.


KUON
SÆRLIGT EGNET TIL SMALL LIVING
Den nye møbelserie ved navn Kuon er designet af japanske Kazushige Miyake og har et forbløffende enkelt og alligevel raffineret udtryk. Serien består af en stol, en elegant topersonerssofa og en trebenet skammel, og dermed er der tale om en lille og kompakt samling matchende møbler, som egner sig allerbedst til den lille stue, hallen, gæstehuset eller loungen.

Møblernes form er blød og sanselig med fint afsluttede, runde kanter, og designerens idé var at sprede en følelse af ro og tryghed, også når du eksempelvis sætter dig i stolen, hvis høje ryglæn næsten dækker for udsynet til kroppen og giver en fornemmelse af afskærmethed. Som det er typisk for seriens ophavsmand, designeren Kazushige Miyake, er både interaktionen med møblerne og deres form fra alle vinkler således nøje udtænkt, og uanset hvordan de finder plads i et rum, står de smukt frem med en elegant, ubrudt silhuet.

Kuon findes i bouclé-tekstilet Socia i farven desert.

Artikel er skrevet af:

BLOMUS

RUN BY FAMILY - DRIVEN BY PASSION
Grundlagt i 1961 og rodfæstet i den tyske tradition for exceptionel kvalitet og højt kvalificeret håndværk, har vi bygget vores succes på en fast tro på materialernes ærlighed, formens renhed og nødvendigheden af ​​en passioneret tilgang. Dette har gjort blomus til en førende leverandør af interiørdesign og tilbehør til at holde og blive elsket i generationer fremover.

Se profil

Mød os på Formland Autumn 2024

Kristian Østerballe

Agent

BLOMUS

Kristian Østerballe

keyboard_arrow_up