Artikler

Martha Stewart tips til blomsterarrangementer i Tulipanvase

arrow_backTil oversigten

6. juni 2024 | Heinen Delfts Blauw

Tips til blomsterarrangement i en tulipanvase
Ingen ringere end livsstilsdronningen Martha Stewart har opdaget Heinen Delfts Blauws tulipanvaser, og hun er så stor fan af dem, at hun har lavet en stemningsfuld instruktionsvideo, der inkluderer tips og tricks til, hvordan man fylder tulipanvaser med blomster. Vi har opsummeret hendes instruktioner for dig i denne blog, så du selv kan sætte en smukt dekoreret tulipanvase á la Martha Stewart på bordet!

Forberedelse af tulipaner ifølge Martha Stewart
Netop sprunget ud: Hvis du vil nyde din fyldte tulipanvase så længe som muligt, er det vigtigt at vælge de rigtige tulipaner. Nogle tulipaner visner efter kun en dag, mens andre holder sig smukke i en hel uge. Ifølge Martha Stewart er det bedst at vælge tulipaner, der netop er ved at springe ud. Rør ikke ved kronbladene, da de er meget skrøbelige, og et beskadiget kronblad vil falde af meget hurtigere.

Stik et hul: Hvis du har fundet en smuk buket tulipaner, der stadig er i knop, skal du tage en nål eller en knappenål og stikke den vandret gennem stilken, lige under blomsterknoppen. Fjern derefter nålen igen. Dette lille hul vil tillade den fangne ilt at strømme ud af stilken, hvilket forhindrer stilken i at vokse yderligere og bøje tulipanen. Dette holder din tulipan fast oprejst.

Klip stilken: Mål tulipanen uden på tulipanvasen for at se, hvor meget du skal klippe af stilken. For et fyldigere udseende skal du lade et grønt blad pr. tulipan sidde på stilken. Klip stilken i en vinkel, så den tørstige tulipan kan absorbere så meget vand som muligt.

Blomsterarrangement med tulipaner ifølge Martha Stewart
Mange tud: Vælg en tulipanvase med flere tude for at give de sarte blomsterstængler den støtte, de har brug for. På denne måde vil dine tulipaner holde sig smukke længere. Afhængig af typen af tulipan kan du sætte en eller op til to tulipaner pr. tud. Dobbelte tulipaner eller papegøjetulipaner er større og har brug for mere plads til at åbne ordentligt, så brug en blomst pr. tud fra disse typer tulipaner.

Brug kontrast: Veksl mellem store og små tulipansorter for en fascinerende buket. Brug enkle, glatte tulipaner og veksl dem med tulipaner med takkede kronblade. Vælg ensfarvede tulipaner, som du kombinerer med tulipaner med flammede centre. Martha selv foretrækker en farvekombination af gule, orange og sorte tulipaner, som faktisk er en dyb lilla farve snarere end virkelig sort. En af hendes yndlingstulipaner er Princess Irene tulipanen. En orange tulipan med et flammede, brunt center, der holder sig meget godt i vaser og passer godt sammen med andre farver og sorter.

Store til små: Afhængig af typen af tulipanvase, skal du også kigge på størrelsen af tulipanen. I en pyramidevase sætter du den største blikfang helt op i tuden øverst, der står oprejst. I laget nedenunder sætter du også store tulipaner. I de efterfølgende lag sætter du tulipaner fra små til store, hvor de største tulipaner sidder helt nederst i den bredeste vandbeholder.

Flere artikler fra Heinen Delfts Blauw

Artikel er skrevet af:

Heinen Delfts Blauw

By- Holm aps er agent for Heinen Delfts Blauw i Danmark

Hos Heinen Delfts Blauw finder du blandt andet smukke spise- og kaffestel, dekorative boligaccessories som vaser og platter, samt enkelte tekstiler til hjemmet.

Se profil

Mød os på Formland Autumn 2024

Hanne Holm

Agent

Heinen Delfts Blauw

På messen

Hanne Holm

keyboard_arrow_up