Henter indhold
Hold en velfortjent pause og spis en god frokost i den fransk-inspirerede café FISH & CHEESE. Cafeen har østers, og meget andet godt fra havet, på menuen. Smag også udvalgte oste, ledsaget af sprøde baguettes, nyd et glas bobler eller drik en god kop kaffe eller te, serveret med en lille Madeleine-kage.
HAL G - EVENT-ZONE Kl. 10.00 - 10.45
A table setting - den nye Sobremesa kollektion designet af Laila Gohar
Som de første, kan Formland-messens besøgende opleve et VIP PREVIEW på en ny kollektion, skabt imellem HAY og kunstner Laila Gohar, der bruger mad som et middel til at fortælle historier. Sammen med HAY har Laila Gohar designet en kollektion af service og køkkentilbehør, der hylder glæden ved at være vært – lige fra indkøb af ingredienser, til madlavning, borddækning og til sidst at sætte sig ned og nyde menneskerne omkring bordet. Kollektionen hedder 'Sobremesa', som refererer til den spanske tradition for at slappe af og nyde ledige stunder og hinandens selskab ved det afsluttende måltid.
HAY v/ Lisbet Kristensen, Key account Manager og Rikke Buhl, Account Manager
HAL G - EVENT-ZONE Kl. 11.00 - 11.45
A table setting - Årets nytårsbord
Christiane Schaumburg-Müller har i samarbejde med Aida udviklet og designet RAW – Crafted Concept i 2016, som består af stentøj, teak, glas, hør og bestik. RAW er lavet i et råt og naturligt look og fremstår i stilrene nuancer, som gør borddækningen smuk og indbydende. Christiane har budt ind med konstruktiv sparring under hele designprocessen og har haft stor indflydelse på forme og farver i de færdige designs.
På Formlands åbningsdag kan du møde Christiane, når hun dækker årets nytårsbord sammen med dig.
AIDA / RAW by Christiane Schaumburg-Müller
HAL G - EVENT-ZONE Kl. 12.00 - 12.15
Trendtalk - Østers, en stor historie i én mundfuld
Klimaforandringer sætter vores levevis under pres og sætter nytænkning, men også læring af historien, øverst på dagsordenen. Vadehavets Østersakademi bygger bro over 5.000 års madkultur og forener mennesker på tværs af landet om et fælles mål: En bæredygtig verden, hvor vilde østers i højere grad indgår i det moderne menneskes fødekæde. Østers gav stenaldermennesket livsnødvendige mineraler, vitaminer og proteiner. Nu skal vi have østers tilbage på spisebordene, både for vores sundheds skyld, men i særdeleshed også for klimaets. Det gælder vor klodes beståen samt kampen mod madspild og de ikke naturligt forekomne arter af østers langs de danske kyster. Læg vejen forbi EVENT-ZONE, når Povl Lønberg sætter østers på menuen.
Oplev også keramiker og kuntner Lisbeth Vards smukke skulpturer af østersskaller.
Povl Lønberg, stifter af Det Danske Østersakademi og formand for Danske Madpublicister
HAL G - EVENT-ZONE Kl. 12.30 - 13.00
Masterclass - Lær at åbne østers
Østers er på alles læber, men mange er usikre på, hvordan man åbner dem. Det er heldigvis kun et spørgsmål om den rette teknik. Vær med, når østerskok Jonas Harboe Frederiksen sætter østers på menuen og demonstrer, hvordan du åbner havets perle. Er du nybegynder og ikke den store fan af østers, eller er du allerede hooked? I denne masterclass lærer du, hvordan man let og delikat kan servere og nyde østers, så alle kan være med.
Oplev også keramiker og kuntner Lisbeth Vards smukke skulpturer af østersskaller.
Jonas Harboe Frederiksen, Køkkenchef og direktør, Pink Oyster
HAL G - EVENT-ZONE Kl. 13.30 - 13.45
Talk / Mød de Danske Madpublicister
Mød Birgitte Kampmann, når hun fortæller om De Danske Madpublicisters arbejde og om, hvordan du kan få glæde af foreningens godt 70 medlemmer. Birgitte har en alsidig international baggrund som faglært kok, opskriftudvikler, kogebogsforfatter og underviser, ligesom hun også har erfaring med at optræde på TV og i andre medier.
Birgitte Kampmann, Kok fra French Culinary Institute i New York og medlem af Danske Madpublicister, @mykitchennotes
HAL G - EVENT-ZONE Kl. 14.00 - 14.30
Trendtalk - Future Food Trends
Hvad sker der indenfor food set igennem en trendspottende foodies mave og 'mind'? Hvad vej går vi, hvem hitter, og hvordan anrettes maden? Der er mange temaer på menukortet, når Anette går på scenen for at dele alt det, der inspirerer hende.
Anette Eckmann, Trendekspert, Eckmann Studio
HAL G - EVENT-ZONE Kl. 15.00 - 16.00
Masterclass - Lær at lave snacks og tilbehør med Nordic Chefs køkkenknive
Hvad kræver det at arbejde på en restaurant med 1 michelinstjerne?
På Formland vil headchef på Restaurant LYST Daniel McBurnie fortælle om deres vej mod den prestigefyldte michelinstjerne samt lave en snack ved hjælp af Nordic Chefs køkkenknive.
LYST er beliggende i den ikoniske bygning Fjordenhus i Vejle. Restauranten er skabt i tæt samarbejde med Studio Other Spaces, Olafur Eliasson og Sebastian Behmann. Hver dag skaber de en unik menu, der afspejler vejret, tid, årstid og dyrkning. Sidste år modtog Lyst en stjerne i Guide Michelin.
Daniel Mcburnie, executive head chef på Restaurant Lyst
HAL G - EVENT-ZONE Kl. 11.00 - 11.30
Trendtalk - Future Food Trends
Hvad sker der indenfor food set igennem en trendspottende foodies mave og 'mind'? Hvad vej går vi, hvem hitter, og hvordan anrettes maden? Der er mange temaer på menukortet, når Anette går på scenen for at dele alt det, der inspirerer hende.
Anette Eckmann, Trendekspert, Eckmann Studio
HAL G - EVENT-ZONE Kl. 12.00 - 12.15
Talk / Mød de danske madpublicister
Camilla Bojsen-Møller har rødder i marketing og kommunikation og arbejder idag som selvstændig ostekommunikatør med en vision om at vise vejen til bedre osteoplevelser. Hun er passioneret osteblogger og ostekommunikatør, der står bag Ostesnak.dk. Camilla er medlem af Danske Madpublicister der giver adgang til et stærkt netværk, åbner døre og øger din viden, så du hele tiden har fingeren på den gastronomiske puls.
Camilla Bojsen-Møller, selvstændig ostekommunikatør
Medlem Danske Madpublicister
HAL G - EVENT-ZONE Kl. 13.00 - 13.30
Trendtalk - Østers, en stor historie i én mundfuld
Klimaforandringer sætter vores levevis under pres og sætter nytænkning, men også læring af historien, øverst på dagsordenen. Vadehavets Østersakademi bygger bro over 5.000 års madkultur og forener mennesker på tværs af landet om et fælles mål: En bæredygtig verden, hvor vilde østers i højere grad indgår i det moderne menneskes fødekæde. Østers gav stenaldermennesket livsnødvendige mineraler, vitaminer og proteiner. Nu skal vi have østers tilbage på spisebordene, både for vores sundheds skyld, men i særdeleshed også for klimaets. Det gælder vor klodes beståen samt kampen mod madspild og de ikke naturligt forekomne arter af østers langs de danske kyster. Læg vejen forbi EVENT-ZONE, når Povl Lønberg sætter østers på menuen.
Oplev også keramiker og kuntner Lisbeth Vards smukke skulpturer af østersskaller.
Povl Lønberg, stifter af Det Danske Østersakademi og formand for Danske Madpublicister
HAL G - EVENT-ZONE Kl. 13.30 - 14.00
Masterclass - Østersåbning
Østers er på alles læber, men mange er usikre på, hvordan man åbner dem. Det er heldigvis kun et spørgsmål om den rette teknik. Vær med, når østerskok Jonas Harboe Frederiksen sætter østers på menuen og demonstrer, hvordan du åbner havets perle. Er du nybegynder og ikke den store fan af østers, eller er du allerede hooked? I denne masterclass lærer du, hvordan man let og delikat kan servere og nyde østers, så alle kan være med.
Oplev også keramiker og kuntner Lisbeth Vards smukke skulpturer af østersskaller.
Jonas Harboe Frederiksen, Køkkenchef og direktør, Pink Oyster
HAL G - EVENT-ZONE Kl. 14.00 - 14.30
Masterclass - Cheese styling, pimp dit ostebræt
Ost er hot som aldrig før! Mangfoldigheden indenfor smag, duft, farve, form, mælketype, convenience, oprindelse og gode historier er i høj kurs hos nutidens forbrugere. Tag blot et kig på Instagram, der byder
på et væld af smukke og kreative anretninger. Mød osteblogger og ostekommunikatør Camilla Bojsen-Møller og lær at style dit ostebræt. Camilla deler ud af hendes 20+ års osteerfaring, og du lærer bl.a.:
- Hvordan du udskærer forskellige oste og giver dem liv på et bræt
- Hvilke knive, der passer til hvilke ostetyper
- Step-by-step opbygning og anretning af det smukkeste bræt
- Hvordan du skaber sammenhæng i farver og personlighed på brættet
- Tips og tricks til pynt og tilbehør
Camilla Bojsen-Møller, selvstændig ostekommunikatør
HAL G - EVENT-ZONE Kl. 15.00 - 15.30
Masterclass - Lær at skære grøntsager til perfektion
Casper Sundin, head of Innovation hos Ingwersen, er uddannet kok fra Søllerød Kro og Formel B. På Formland vil han fortælle om de gode lokale og økologiske grøntsager. Nordic Chefs køkkenknive samt tilbehør vil indgå og det vil blive muligt for deltagerne at arbejde med det gode værktøj.
I 1904 var Ingwersen en lille grønthandler med få medarbejdere. I dag er de over 50 medarbejdere og firmaet samarbejder tæt med lokale landmænd. Ingwersen fokuserer i høj grad på danske, lokale og økologiske råvarer.
Casper Sudin, head of Innovation, Ingwersen
HAL G - EVENT-ZONE Kl. 11.00 - 11.30
Trendtalk - Future Food Trends
Hvad sker der indenfor food set igennem en trendspottende foodies mave og 'mind'? Hvad vej går vi, hvem hitter, og hvordan anrettes maden? Der er mange temaer på menukortet, når Anette går på scenen for at dele alt det, der inspirerer hende.
Anette Eckmann, Trendekspert, Eckmann Studio
HAL G - EVENT-ZONE Kl. 12.00 - 12.15
Talk/Mød de Danske Madpublicister
Mød Mikkel som er ejer af den gastronomiske konsulentvirksomhed MadMikkel, hvor der er fokus på bæredygtighed, forandringsprocessor, formidling og maddannelse. Derudover er Mikkel medlem af De Danske Madpublicister. En forening der er professionelle indenfor formidling og derfor kan hjælpe med at løse mange forskellige kommunikative opgaver, som styrker dit image.
Mikkel Wejdemann, kogebogsforfatter, gastronomisk konsulent og ejer af MadMikkel. Derudover medlem af Danske Madpublicister
HAL G - EVENT-ZONE Kl. 13.00 - 13.30
Trendtalk - Østers, en stor historie i én mundfuld
Klimaforandringer sætter vores levevis under pres og sætter nytænkning, men også læring af historien, øverst på dagsordenen. Vadehavets Østersakademi bygger bro over 5.000 års madkultur og forener mennesker på tværs af landet om et fælles mål: En bæredygtig verden, hvor vilde østers i højere grad indgår i det moderne menneskes fødekæde. Østers gav stenaldermennesket livsnødvendige mineraler, vitaminer og proteiner. Nu skal vi have østers tilbage på spisebordene, både for vores sundheds skyld, men i særdeleshed også for klimaets. Det gælder vor klodes beståen samt kampen mod madspild og de ikke naturligt forekomne arter af østers langs de danske kyster. Læg vejen forbi EVENT-ZONE, når Povl Lønberg sætter østers på menuen.
Oplev også keramiker og kuntner Lisbeth Vards smukke skulpturer af østersskaller.
Povl Lønberg, stifter af Det Danske Østersakademi og formand for Danske Madpublicister
HAL G - EVENT-ZONE Kl. 13.30 - 14.00
Masterclass - Østersåbning
Østers er på alles læber, men mange er usikre på, hvordan man åbner dem. Det er heldigvis kun et spørgsmål om den rette teknik. Vær med, når østerskok Jonas Harboe Frederiksen sætter østers på menuen og demonstrer, hvordan du åbner havets perle. Er du nybegynder og ikke den store fan af østers, eller er du allerede hooked? I denne masterclass lærer du, hvordan man let og delikat kan servere og nyde østers, så alle kan være med.
Oplev også keramiker og kuntner Lisbeth Vards smukke skulpturer af østersskaller.
Jonas Harboe Frederiksen, Køkkenchef og direktør, Pink Oyster
HAL G - EVENT-ZONE Kl. 14.15 - 14.45
Masterclass - Lær at arbejde med muslinger
Få et inspirerende indblik i blåmuslingens forunderlige verden og et hav af gastronomiske input til, hvordan vi får sat denne forrygende danske råvare øverst på menukortet, når MadMikkel lærer dig at arbejde med muslinger.
Mikkel Wejdemann, kogebogsforfatter, gastronomisk konsulent og ejer af MadMikkel. Derudover medlem af Danske Madpublicister
HAL G - EVENT-ZONE Kl. 15.00 - 16.00
Masterclass - Lær at lave hindbær sorbet med quenelle
På denne masterclass får du mulighed for at lave hindbær sorbet med 'quenelle' og at arbejde med kammuslinger.
Mikkel Klintmann er tidligere head chef på Aarøsund badehotel og fik hotellet kendt ved at servere en gourmet menu, som blev vel taget imod. Han er en ung fyr med et stort drive, og har også allerede skrevet en bog om hans rejse, som hedder "Mad fra hjertet".
Mikkel Klintmann, Kok og forfatter
HAL G - EVENT-ZONE Kl. 10.00 - 11.00
Bordopdækning - Nytårsbord
Mød Caroline Hougaard og Kathrine Dam Hastrup fra La Tavola, der i samarbejde med Eva Solo dækker op LIVE, mens du ser på. Bordet kan nydes hele dagen, og du kan møde pigerne bag bordet og firmaet til en kreativ snak om borddækningens store betydning for en festlig begivenhed.
La Tavola og Eva Solo
HAL G - EVENT-ZONE Kl. 11.00 - 11.30
Trendtalk - Future Food Trends
Hvad sker der indenfor food set igennem en trendspottende foodies mave og 'mind'? Hvad vej går vi, hvem hitter, og hvordan anrettes maden? Der er mange temaer på menukortet, når Anette går på scenen for at dele alt det, der inspirerer hende.
Anette Eckmann, Trendekspert, Eckmann Studio
HAL G - EVENT-ZONE Kl. 12.00 - 12.15
Talk / Mød de Danske Madpublicister
Janne Bagger er en rutineret oplægsholder, som i mere end 25 år har arbejdet med at gøre danskernes mad sundere og mere bæredygtig. Hun har et bredt kendskab til råvarer og gastronomi både madkulturelt, metodisk og pædagogisk, samt et stort netværk inden for gastronomi, ernæring og medier – også i Foodservice. Janne er medlem af Danske Madpublicister som udgør et stærkt, fagligt netværk for alle, der arbejder professionelt med kommunikation omkring mad, ernæring, opskrifter og fødevarer.
Jane Bagger, Madskribent & ernæringskonsulent samt selvstændig med firmaet Smag for sundhed. Derudover sekretær for Danske Madpublicister
HAL G - EVENT-ZONE Kl. 13.00 - 13.30
Trendtalk - Østers, en stor historie i én mundfuld
Klimaforandringer sætter vores levevis under pres og sætter nytænkning, men også læring af historien, øverst på dagsordenen. Vadehavets Østersakademi bygger bro over 5.000 års madkultur og forener mennesker på tværs af landet om et fælles mål: En bæredygtig verden, hvor vilde østers i højere grad indgår i det moderne menneskes fødekæde. Østers gav stenaldermennesket livsnødvendige mineraler, vitaminer og proteiner. Nu skal vi have østers tilbage på spisebordene, både for vores sundheds skyld, men i særdeleshed også for klimaets. Det gælder vor klodes beståen samt kampen mod madspild og de ikke naturligt forekomne arter af østers langs de danske kyster. Læg vejen forbi EVENT-ZONE, når Povl Lønberg sætter østers på menuen.
Oplev også keramiker og kuntner Lisbeth Vards smukke skulpturer af østersskaller.
Povl Lønberg, stifter af Det Danske Østersakademi og formand for Danske Madpublicister
HAL G - EVENT-ZONE Kl. 13.30 - 14.00
Masterclass - Lær at åbne østers
Østers er på alles læber, men mange er usikre på, hvordan man åbner dem. Det er heldigvis kun et spørgsmål om den rette teknik. Vær med, når østerskok Jonas Harboe Frederiksen sætter østers på menuen og demonstrer, hvordan du åbner havets perle. Er du nybegynder og ikke den store fan af østers, eller er du allerede hooked? I denne masterclass lærer du, hvordan man let og delikat kan servere og nyde østers, så alle kan være med.
Oplev også keramiker og kuntner Lisbeth Vards smukke skulpturer af østersskaller.
Jonas Harboe Frederiksen, Køkkenchef og direktør, Pink Oyster
HAL G - EVENT-ZONE Kl. 14.15 - 14.45
Masterclass - Lær at lave flødeboller
Vær med, når konditor Torben Bang viser hemmeligheden bag flødeboller og guider dig gennem fremstillingen af bunde, den perfekte skum og temperering af chokolade med det helt
rigtige knæk. Flødebollerne skal naturligvis pyntes af og til slut arrangeres smukt, inden vi smager på resultatet.
”For mig handler det om at skabe den store smag i selv den mindste bid. Om at ramme en renhed og en koncentreret oplevelse, der charmerer sanserne og sender dem ud på en forførerisk rejse. Det kan du kun, hvis råvarerne er de allerbedste og uden dikkedarer."
Torben Bang, Kyst Konditor på Pomle Nakke
HAL G - EVENT-ZONE Kl. 15.00 - 16.00
Masterclass - Rejsen mod den tredje michelinstjerne
2-stjernet michelin-kok, Eric Vildgaard, fortæller om rejsen mod den tredje stjerne.
Restaurant Jordnær på Gentofte Hotel åbnede dørene tilbage i 2017 med værtsparret og ejere Eric Vildgaard og Tina Kragh, som også danner par privat. Parret mødte hinanden på en tidligere arbejdsplads og blev enige om at åbne en restaurant sammen. Parret har 6 mindre børn, de har ingen investor og bliver anslået som en af Danmarks bedste restauranter. Men hvordan er de kommet dertil?
I samarbejde med Nordic Chefs fortæller Erik om behovet for kvalitet i forbindelse med køkkenudstyr.
Erik Vildgaard, ejer, Restaurant Jordnær